MINISTAR ODBRANE SAOPŠTIO: Albanci su krenuli u napad na SRPSKO STANOVNIŠTVO!

Upozorenje predsednika Aleksandra Vučića da će Srbi na KiM biti u još težoj situaciji posle albanskog „političkog trika“ – ostavke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja – istog dana se potvrdilo na Jarinju, gde je raseljeni Srbin Goran Stanišić uhapšen zbog navodnih ratnih zločina.

Zvaničnici Srbije smatraju je ovo hapšenje tek početak odmazde Prištine za prve rezultate rada Specijalnog suda za zločine OVK i pozivanja Haradinaja da se pojavi u Hagu u svojstvu osumnjičenog.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je krajnji cilj da se počiste Srbi sa KiM.

  • Srbi na KiM moraju da budu jedinstveni i okupljeni oko svoje Srbije, samo tako ćemo i oni i svi mi izdržati teške i organizovane napade. Šiptari hoće zemlju, ali ne i Srbe na njoj. Učiniće sve da Srbima preseku vezu s Beogradom, Vladom i predsednikom Vučićem. Sada će pojačati provokacije i pred međunarodnom zajednicom tražiti podršku za svaki napad na Srbe i na Vučića, pravdajući to predajom Haradinaja sudu. Šiptari računaju da će zapadne sile tražiti od Srbije ustupke zato što je Haradinaj otišao u Hag, kao da je odgovornost za ratne zločine stvar politike ili dobre volje zločinaca – naglašava Vulin.

I direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uveren je da će pritisak na Srbe sa KiM biti u porastu, a to je najavila i retorika albanskih lidera da su i za odluku veća suda u Hagu krivi Srbi. Prva konkretna reakcija Prištine bila je, kako napominje, hapšenje Gorana Stanišića, koji već 20 godina živi u Mladenovcu, a jednom mesečno odlazi u zavičaj.

  • Na Jarinju su ga albanski policajci pokupili zbog navodnih optužbi da je činio ratne zločine i da je bio rezervista – naveo je Đurić i upozorio da će tendencija hapšenja Srba verovatno biti nastavljena i da će deo međunarodne zajednice doći u Beograd da vrši pritisak i da traži, direktno ili indirektno, da priznamo tzv. nezavisno Kosovo.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *