Moguće proglašenje vanredne situacije zbog koronavirusa u Kragujevcu!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kragujevcu, Krizni štab grada na Lepenici predložiće u sredu gradonačelniku i Gradskom veću da se skrati radno vreme ugostiteljskih objekata i ograniči broj ljudi na proslavama, stoji u saopštenju Kriznog štaba grada Kragujevca.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izajvio je na sednici Kriznog štaba da je „zabrinjavajuće da je u prethodnih 17 dana registrovano 77 novozaraženih koronavirusom i da je među njima raspon starosti 25 do 35 godina“.

„U skladu sa ovlašćenjima koje ima, lokalna samouprava će najverovatnije u sredu doneti odluke o pooštravanju mera u ugostiteljskim objektima. Podsećam da je u prvom talasu u Kragujevcu bilo zaraženo 68 građana, a sada 77 u dve nedelje. Ako u sredu i četvrtak bude više od desetoro novozaraženih u Kragujevcu, Štabu za vanredne situacije biće upućena preporuka da proglasi vanrednu situaciju na području grada Kragujevca“, rekao je Nikolić.

Pored obaveze nošenja maski u javnom prevozu u Kragujevcu to važi i za javne institucije, gradsku upravu, pošte, banke, prodavnice i tržne centre.

„Izgleda da smo zaboravili italijanski i španski scenario jer smo dobro prošli u prvom talasu“, saopštio je kragujevački Krizni štab.

Izvor: N1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *