NA IBARSKOJ 16 KILOMETARA PUTUJU SAT I PO: Ogromne gužve gde god da krenete, krcato i na granicama!

Ogromne kolene vozila već su na Ibarskoj magistrali, granični prelazi na izlazu iz Srbije su krcati, velike su gužve na izlazu iz Beograda, a počela su zadržavanja i na naplatnim stanicama.

Velika gužva stvara se na Ibarskoj magistrali, pa čak i na beogradski ulicama koje vode ka uključenju na samu magistralu. Tako je saobraćaj potpuno zagušen od Vidikovca do skretanja za Barajevo.

Kako javljaju čitaoci „Blica“, od Meljaka do Stepojevca, što iznosi oko 16 kilometar, trenutno se putuje sat i po vremena.

Kako kažu iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS), najveće kolone su na tri tačke Ibarske magistrale: na izlazu iz Beograda kod Orlovače, kod Ljiga i kod Stepojevca, gde vozila bukvalno mile.

Do zastoja dolazi najverovatnije zbog semafora koji je kratko otvoren, a priliv vozila je ogroman, rekli su iz AMSS.

Kako pokazuje mapa gustine saobraćaja, gužve se stvaraju i u okolini Čačka, imajući u vidu da se na potezu između Čačka i Požege, kod Ovčar Banje, izvode radovi na putu.

Oni dodaju i da zadržavanja na naplatnim stanicama traju između pet i deset minuta.

Što se graničnih prelaza tiče, najveće gužve stvaraju se na izlazu iz Srbije, na prelazima koji vode ka Hrvatskoj i Mađarskoj i putnička vozila čekaju oko sat vremena, kažu iz AMSS.

Oni napominju da se osim najvećih prelaza, Batrovaca i Horgoša, popunjavaju i manji prelazi: Šid, Kelebija, Bački Vinogradi, a prilično je opterećen i Horgoš 2.

Gužve na putevima krenule su još juče po podne, ali se one inteziviraju danas.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *