NA IVICI HAOSA: U CG DPS I KOMITE KOMITE RUŠE VLADU IZNUTRA, NAROD SE SPREMA DA BLOKIRA CELU ZEMLJU

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su bile tri ključne situacije za smenu i da su Leposaviću „progledali kroz prste“ kada je u pitanju bio istup u vezi sa Zakonom o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona gde je on u trenutku prihvatanja zakona rekao svim šefovima poslaničkih klubova rekao da je to dobro „ne vodeći računa da je to direktno udar i svađa sa međunarodnom zajednicom“.

Kazao je i da je ulje na vatru dolila izjava Leposavića o genocidu u Srebrenici koji je Leposavić relativizovao u Skupštini Crne Gore.

Poručio je da njegov odgovor na poslaničko pitanje ne može biti privatna stvar.

Krivokapić je kazao da je ovo najteža odluka koju je doneo u životu.

On je kazao da je obaveza Leposavića bila da na poslaničko pitanje odgovori u duhu politike ove Vlade, a ne u duhu akademske rasprave.

On je kazao da je Leposavić čovek retke inteligencije izuzetnog poznavanja prava, ali je nedopustivo da kao ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava, iznosi svoje privatne stavove.

Poručio je da nosi teško breme, ali će ga nositi dok narodu bude odgovaralo i kada to ne bude tako, prvi će podneti ostavku.

Kazao je i da sve nekako ide prvi put sa ovom Vladom i da on nema kameno srce, već je njegovo srce okrenuto ka čoveku. 

„Tvrdim, na osnovu informacija koje imam, da je ovo pokušaj rušenja Vlade iznutra. Na tome rade mnogobrojni i predstavnici pojedinih vladajućih partija i DPS zdušno sa njegovim uvijek prisutnim satelitima i još osjećam pipke hobotnice koje ne možemo da odsiječemo“, rekao je premijer.

KRIVOKAPIĆ NE POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA: 'Ako to uradimo PAŠĆE VLADA'

Prema njegovim rečima, sada se u Crnoj Gori stvaraju dva bloka – ultrasrpski i ultra patriotsko-komitski.

Dodao je da zemlju čekaju sve teži i teži dani, u svakom pogledu..

On je poručio da svi kupuju glasove i pozvao da se jednom prestane s tim i da mjera života bude sloboda izbora, a ne nametanje izbora. 

Na pitanje da li se smenom Leposavića otvara put za ulazak DF-a u Vladu, odgovorio je da upražnjenjo mesto može biti samo za eksperta ne za političara i da ni u kakve pregovore ni sa kim nije krenuo kada je reč o rekonstrukciji Vlade.

Dodao je da su predstavnici DF-a i SNP-a tokom razgovora to pogrešno shvatili jer on nije pričao ni kako, ni sa kime, ni kojom procedurom.

Komite gađali političare FLAŠAMA u CETINJU, policija BLOKIRALA ULICE! (VIDEO)

Ponovio je da je opredeljen za to da se 12 ministarstava i ministara ne diraju.

Odgovarajući na pitanje da li je odluku doneo pod pritikom stranih ambasada i opozicije zajedno sa nekim NVO, odgovorio je da nije.

Tvrdi i da nije odugovlačio sa odlukom i da je već u nedelju imao nedvosmislen stav po ovom pitanju, ali je pokušao da ministru da šansu koju on nije iskoristio.

Rekao je i da predlog za razrešenje Leposavića već danas šalje Skupštini koja će se o tome izjasniti.

(Glas javnosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *