Nema govora o totalitarizmu, sve zakone proverava Evropska komisija!

Brnabić: Nema govora o totalitarizmu, sve zakone proverava Evropska komisija!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija zemlja koja je na stabilnom putu ka EU i da svi naši zakoni idu prvo u Evropsku komisiju i pod lupom su te komisije i drugih evropskih institucija te da je stoga teško da Srbija ima zakone, pa i onaj o izmenama i dopunama zakona o BIA, koji vode ka totalitarizmu.

Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara rekla da je cilj da postanemo moderno evropsko društvo i da ne vidi ništa sporno u odredbi da direktor BIA može da donosi sistematizaciju.

„Ne vidim probleme u tome da direktor ili neki ministar ili neki rukovodilac bilo kog organa donosi sistematizaciju kako on misli da je najbolje“ naglasila je premijerka i dodala da je apsolutno sigurna da se neće u praksi taj zakon pretvoriti u bilo šta što je protiv vladavine prava i našeg puta ka EU.

Ona je ponovila da zakoni koji se pripremaju idu prvo u EK i pod lupom su te komisije i drugih evropskih institucija i da je malo verovatno i moguće da će Srbija imati zakon koji ide ka totalitarizmu i diktaturi „kao što sam čula o novom zakonu o BIA“.

 

tanjug.rs
Foto: Twitter/dwnews

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *