NEMA „PREKO REDA“: Britanska kraljica će čekati ispred ambulante sa ostalim penzionerima, da bi primila vakcinu!

Nije prvi put da se uključuje u javnu promociju masovnog vakcinisanja.

Britanska kraljica Elizabeta II trebalo bi da primi vakcinu protiv kovida-19 u narednim nedeljama i potom obelodani da je to učinila kako bi ohrabrila što veći broj Britanaca da urade isto.

Pouzdani izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde da će kraljica Elizabeta II (94) i njen suprug princ Filip (99) bez posebnog tretmana, stati u red sa ostalim Britancima u prvom talasu vakcinacije planiranom za građane starosti od 80 godina i više.

Očekuje se da će kraljevski par prihvatiti da se vakciniše na preporuku svojih lekara, ali i da će to učiniti javno kako bi ohrabrili Britance da se vakcinišu i zanemare teorije zavere o štetnosti vakcinacije protiv kovida-19.

Javni eksperti za zdravstvo u Britaniji veruju da će, ukoliko se par vakciniše javno, taj potez u mnogome pomoći borbi protiv dezinformacija koje šire teoretičari zavera.

Pored kraljice Elizabete II i njenog supruga princa Filipa, postoji plan za uloge koje bi odigrali princ Čarls i princ Vilijam a tiče se programa javnog vakcinisanja.

Ovo ne bi bio prvi put kraljici da učestvuje u promovisanju vakcinisanja. Ona je 1957. godine obavestila javnost da su princ Čarls i princeza Ana primili vakcinu protiv dečije paralize, čime je doprinela u borbi protiv straha od vakcinisanja.

Postoje priče da u kampanju promovisanja vakcine, kraljevska porodica uvrsti i cenjene i nagrađivane javne ličnosti, a među prvima se pominju ser Dejvid Atenboro kao i Džudi Denč.

(Mondo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *