NOVAKU PAO MRAK: Dosta mi je svega, povlačim se!

Foto: Starsport©

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prilično je zabrinut za svoju budućnost na mestu predsednika Saveta igrača budući, da nije nimalo zadovoljan u kom pravcu sve to ide i vrlo je verovatno da će uskoro sa svojim timom da se povuče iz cele te priče.  Sastanak koji je trajao čak sedam sati nije zadovoljio Novaka koji je vidno besan napustio prostorije Saveza, par minuta posle ponoći.

 

Novak je novinarima rekao kako više nije sigurna da li želi sa svojim timom da učestvuje u svemu ovome, i kako stvari stoje pitanje je samo trenutka kada će da se počuve iz te priče. Sve ovo događa se samo dva dana pred početak Vimbldona na kom Đoković brani titulu šampiona. Pitanje je koliko će sve ovo uticati na najboljeg tenisera planete, pošto se bez sumnje događa u najgorem mogućem trenutku, pred početak jednog od najvažnijih Gren Slemova na ATP turu.

 

FOTO: AP

Inače, tokom sastanka je holandski teniser Robin Hase obavestio ostale članove da na njega više ne računaju.

 

– Zvanično sam se povukao iz Saveta igrača na sastanku uoči Vimbldona. Imao sam tu privilegiju da predstavljam ostale tenisere. Iako smo dugo vremena ulagali napore da se nešto promeni, godina nije bila baš produktivna. Mislim da ne mogu da radim ovaj posao na način na koji bi trebalo. Štaviše, smatram da način na koji radimo posao nije na nivou koji bi mogao da pomogne tenisu da napreduje – navodi se u saopštenju 73. tenisera sveta.

 

– Pridružio sam se Savetu iz nekoliko razloga ali glavni su bili želja da učinimo ovaj sport većim i boljim. Smatram da mojim idejama nije dato dovoljno značaja. S obzirom na sve to, morao sam da se zauzmem za sebe i ono u šta verujem.

Kurir sport

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *