Obogatio se na bitkoinu, trošio milione, a onda su ga našli mrtvog!

Milijarder Metju Melon (54), koji je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Meksiku 16. aprila, sahranjen je u subotu na Floridi. Melon je pronađen mrtav isto dana kada je trebalo da se prijavi na kliniku za odvikavanje, pošto se dugo borio za zavisnošću od droge.

Prema rečima portparola porodice, Melon je prestao da se drogira pre tri meseca, a u centar za rehabilitaciju je krenuo na kontrolni tretman.

Melon je rođen u Njujorku u jednoj od najstarijih bankarskih porodica, osnivača Melon banke. Kada imao samo 20 godina nasledio je 25 miliona dolara. Po završetku obrazovanja, ostvario je zavidnu karijeru u modnoj industriji, telekomunikacijama i finansijama, a jedno vreme je bio i predsednik finansijskog odbora Republikanske stranke u Njujorku.

 

Svoje bogatstvo značajno je povećao ulaskom u biznis s kriptovalutama, kupovinom i prodajom bitkoina. Krajem 2015. postao je globalni ambasador „Ripple Labs-a“ i investirao dva miliona dolara u kriptovalutu XRP, a potom zaradio milijarde!

Sada, kada ga više nema, porodica pokušava da uđe u trag njegovom bogatstvu koje je, kako se čini, nestalo.

– Nešto čudno se dogodilo s novcem od kriptovalute jer njegova porodica taj neovac ne može da pronađe – tvrdi blizak prijatelj porodice.

Melon je, navodno, sakrio digitalne ključeve za XPR pod lažnim imenima na različitim lokacijama širom SAD, a kako piše Dejli mejl, pozivajući se na izvore bliske porodici, Melon je poslednjih meseci svog života trošio i po sedam miliona dolara mesečno.

Dobar deo bogatstva Melon je potrošio na drogu! Konzumirao je kokain, a na tablete je mesečno davao i po 100.000 dolara. Melon je za svoje probleme s opijatima krivio doktore, koji su mu „prepisivali tablete kao da se radi o bombonima“.

Izvor blizak Melonu rekao je da se milijarder vratio drogama pet dana pre nego što je pronađen mrtav. Melon iza sebe ima dva braka i troje dece, a poslednjih meseci života viđao se sa Kik Kenedi (30), ćerkom Roberta F. Kenedija mlađeg.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *