OJADILI SU NAROD I IZVELI PLJAČKU VEKA: Dafina je preminula 2008. godine, a evo gde je danas čuveni gazda Jezda!

Prošlo je više od četvrt veka od kada su pod budnim okom i u režiji države osnovane prvo Dafiment banka, a zatim i Jugoskandik, piramidalne štedionice koje su opljačkale destetine hiljada građana.

Bajka o lakoj zaradi potrajala je sve do 1993. kada je ceo sistem doživeo krah a ušteđevina većine građana otišla u nepovrat.

Dafina Milanović, nekadašnja vlasnica „Dafiment banke“ i jedan od simbola ekonomskog sunovrata Srbije, preminula je 2008. godine u Beogradu posle duge i teške bolesti, a Jezdimir Vasiljević i dalje je živ i zdrav.

Nekadašnjeg šefa čuvene imperije “Jugoskandik” i predsedničkog kandidata pomažu prijatelji, a naš izvor rekao je pre izvesnog vremena da izgleda vrlo loše.

I u njegovom rodnom Topolovniku kažu da to više nije onaj stari Gazda Jezda. Nekada moćnog vlasnika piramidalne štedionioce retko posećuju i deca iz tri braka.

– Čuli smo da ni najstarija ćerka nije s njim u kontaktu, kao ni dva sina, koji su negde u inostranstvu. Ne znamo što mu je sa trećom suprugom iz Ekvadora, sa kojom ima ćerkicu – rekao je Jezdin rođak, koji veruje da je Vasiljević negde u Srbiji.

Jezda se poslednji put pojavio u javnosti u oktobru 2013. u rijalitiju “Farma”. Kasnije je napravio sajt, na kojem se, prema pisanju medija, predstavio se kao Don Mandok, tvrdeći da je otkrio izvanredni i neiscrpni “suficit energije”, bez koje će, kako je naveo, svet zasigurno propasti!

Narodu je, uz uplatu jednog dolara ili evra, nudio spasenje od zagađenja i zagrevanja tvrdeći da “mač vatre” uskoro stiže i da svako živo biće treba za to da se pripremi. Potom se odselio u Čačak, gde je živeo kao podstanar kod bivšeg radnika banke. Od tada se seljaka gde stigne jer su mu oduzete vile na Dedinju i sva imovina. Vasiljević je usled zastarelosti, u jesen 2013, slobođen optužbi za pljačku 18.000 štediša.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *