ORI SE „MILO, LOPOVE“: Nikad masovniji protest u Podgorici, Đukanoviću dani odbrojani?! Ustala Crna Gora, zahtevaju OSTAVKE!

U Podgorici je večeras održan četvrti protest u organizaciji Pokreta „Odupri se 97.000“, sa kojeg je od opozicije zatraženo da njihovi poslanici napuste Skupštinu Crne Gore i bojkotuju sve izbore u državi, dok god zahtevi za ostavkama čelnih ljudi vlasti ne budu ispunjeni.

Protesti su pokrenuti pre tri nedelje zbog afere „Koverat“, a nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako crnogorski biznismen i vlasnik Atlas grupe Duško Knežević visokom zvaničniku vladajuće stranke uručuje kovertu, u kojoj je, prema Kneževićevim rečima bilo 100.000 evra.

Do sada su održana tri protesta sa kojih su zatražene ostavke predsednika države i Vlade, Mila Ðukanovića i Duška Markovića, vrhovnog i specijalnog državnog tužioca Ivice Stankovića i Milivoja Katnića, kao i Saveta i rukovodstva Javnog servisa.

Protest je počeo okupljanjem građana na trgu Nezavisnosti, a kako prenose podgoričke Vijesti, večerašnji skup je bio najmasovniji do sada.

Učesnici su nosili transparente na kojima je pisalo „Mi smo zdravo tkivo“, „I“m gonna miss you, Milo“ (Nedostajaćeš mi, Milo), „Majko, daj mi euvo“, „Ne u krug, Crna Goro“, „Svi vide, niko da prizna koja to gazi nas čizma“, „Komedija“, „Apsurd“ i uzvikivali „Milo lopove“ i „Studenti na ulice“.

Zahteve opoziciji, na trgu Nezavisnost, pročitao je jedan od organizatora Slaviša Grubiša, i ponovio prethodne zahteve da predsednici države i Vlade, čelnici Tužilaštva, direktor ASK, Savet i direktor RTCG podnesu ostavke, prenosi RTCG.

Prisutnima se obratio Lazar Vulević, koji je poručio da je došao ispred grupe studenata koje, kako je rekao, nije strah da završe na Zavodu za zapošljavanje i da im mesta zauzmu politički podobni.

Istovremeno, on je pozvao ostale studente i profesore da im se pridruže u borbi za progresivno društvo.

Nakon govora i proglasa, šetnja je nastavljena Ulicom slobode ka brdu Gorica, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *