OSUĐIVANI UBICA IZ BIJELJINE ŠOKIRAO JAVNOST: Legijin vojnik priznao ubistvo Boksera!

Milenko Lakić Laki iz Bijeljine, osuđivani ubica i bivši vojnik Milorada Ulemeka Legije, pre nekoliko dana uzburkao je javnost kada je priznao da je on usmrtio Slobodana Ilića Boksera, a ne Jugoslav Eraković Juco, koji je za ovaj zločin u BiH osuđen 2008. godine na 18 godina zatvora!

Lakić je priznanje napismeno dostavio advokatu Dušku Tomiću. Prema tvrdnjama advokata, on je odlučio da ispravi nepravdu jer je u međuvremenu dobio dete, a Eraković nema dece, pa smatra da i on treba da stvori porodicu posle 12 godina ležanja na robiji za nešto za šta nije kriv!

Za Lakićevo ime vezuju se brojni zločini, a da li je on zaista ubio i Boksera, kako je odlučio naprasno da prizna, pokazaće istraga. Lakić je, inače, osuđen na 35 godina zatvora za dva ubistva i brojna kriminalna dela koja je počinio kao pripadnik grupe Zijada Turkovića. Od pet likvidacija za koje je osuđena grupa, Lakiću je dokazano da je hladnokrvno ubio Vernera Ajdarija i Marija Tolića 2010. godine. Kako se desilo ovo dvostruko ubistvo, na suđenju je opisao svedok-pokajnik Sead Dumanjić.

Tolić je telefonom pokušavao da nabavi kokain. Ajdari je ušao i kazao da se baš naspavao u Tolinom autu i protegnuo se, a Laki se igrao škorpionom, prebacujući ga iz ruke u ruku. Kada je to Ajdari video, rekao je: „Šta je ovo?“ Laki je ustao, ispružio ruku i ispalio četiri-pet hitaca u Ajdarija, u glavu i pluća – ispričao je Dumanjić.

  • Ajdari je samo zavratio glavu nazad. Puklo mu je staklo na naočarima i oko oka je bilo krvi. Tola je počeo da kombinuje kako da ga zakopaju. Nakon toga sam otišao u kuhinju da im donesem piva. Odjednom sam čuo Tolu kako govori: „Nemoj, Laki“ i začuli su se pucnji – opisao je Dumanjić.

Razlog za ubistvo, bila su, kako se saznalo na suđenju, dugovanja prema Zijadu Turkoviću.

Lakić je svojevremeno otkrio i da su mu narkotici bili podsticaj pri činjenju brojnih kriminalnih dela.

  • Mene privode čitav život, dok god budem hodao. Znači, kod mene dođeš i naručiš, isto kao flašu rakije. Naručiš ili pljačku ili otmicu ili iznudu. Momentalno! Kad tebe kriminalna grupa moli za nešto da uradiš, prema zakonu, ti se pitaš, ne pitaju se oni, ti si iznad njih. Ja žuto (heroin) povučem i „fijuuuu“, posao! Ima gde sam privođen, da je Uglješa naredio da ubijem tog i tog, da je Joca naredio da ubijem tog i tog, da je Đoka naredio da ubijem tog i tog, Turković tog i tog – ispričao je Lakić.
  • Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *