OVO JE 11. ŽRTVA OD KORONE: Kikinđanin ostavio iza sebe ženu i dvoje dece!

M. Š. (62) iz Kikinde, prvooboleli od koronavirusa u ovom gradu, preminuo je u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

Iz te ustanove je saopšteno da je uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja ovaj pacijent umro. To je jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji a, nažalost, treća u Kikindi.

Ovaj čovek iza sebe je ostavio suprugu, sina i dve ćerke.

U Kikindu je, kao što smo već pisali, Covid-19 stigao iz Milana. Sin pokojnog M.Š. koji se lečio u Milanu, krajem februara vratio se u Kikindu. Sina i ćerku na aerodromu je u Temišvaru dočekao M.Š.

Početkom marta čovek, koji je bio bubrežni bolesnik i dijabetičar, obratio se lekarima za pomoć, ali nije pominjao da mu je sin bio u Milanu, verovatno, jer ga to niko nije ni pitao. Tek kad je ovaj čovek hospitalizovan u bolnici dobio temperaturu, pa sa odeljenja Urologije prebačan na Infektologiju, a potom u novosadski KCV, u noći između 9. i 10. marta, postalo je jasno o čemu se radi.

On i dvojica preminulih Kikinđana bili su u bliskom kontaktu. Najpre je 20. marta, takođe u KCV, preminuo penzioner R.B. (59) iz Kikinde, inače komšija M.Š. Potom je 27. marta u ovoj ustanovi umro i M. P. (62) iz Kikinde. Ovaj penzioner bio je vršnjak i poznanik prvog obolelog M.Š.

U poslednja 24 sata u Vojvodini je testirano 49 osoba na prisustvo virusa korona, a bolest je potvrđena kod njih 15. Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 35 obolelih pacijenata pozitivnih na virus korona. Četvoro pacijenata nalazi se na respiratoru. Na teritoriji AP Vojvodine trenutno se prati više od 6.000 kontakata od ukupnog broja obolelih pacijenta:

  • Sve rigorizne mere koje sprovodimo u ovoj epidemiološkoj situaciji u skladu su za zakonskim normama. Protiv zaraznih bolesti mora se boriti društvo u celini. Mere koje imamo daju rezultate, ali i dalje imamo građane koji se ponašaju nedgovorno. Još uvek nismo svesni kakav nam problem preti. Najvažniji naš interes je da zaštitimo naše građane i sačuvamo živote“, kazao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković ipodvukao da je ključna stvar da, što je moguće, više razvučo kriva širenja virusa.
  • Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *