Pilot Vojske Srbije sa supergaleba G4 poginuo, drugi u teškom stanju

Pilot supergaleba G4 poginuo, drugi u teškom stanju

Supergaleb G4 Vojske Srbije je trenažni avion koji je bio na redovnoj letačkoj obuci. Reč je o avionu sa turbo-mlaznim motorom. Poginuli i povređeni pilot pripadali su 252. eskadrili RV i PVO, stacioniranoj na aerodromu u Batajnici

BEOGRAD/KOVAČICA – Vojni avion Vojske Srbije sa dva pilota srušio se jutros, nešto posle 9 časova, na obodu Kovačice.

 

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, oba pilota su se katapultirala, jedan je poginuo, a drugi je u teškom stanju. Reč je o supergalebu G4. Avion je pao na njivu, a meštani tvrde da se čak i čulo kako je motor prestao da radi.

FOTO: FONET/VOJSKA SRBIJE

U Ministarstvu odbrane Srbije Kuriru su potvrdili da je do nezgode došlo, ali da u ovom trenutku prikupljaju sve neophodne informacije i da više od toga ne mogu da kažu.

FOTO: FONET/VOJSKA SRBIJE

Na lice mesta odmah su upućeni helikopteri Vojske Srbije kako bi pomogli u pronalaženju i zbrinjavanju pilota. Nažalost, jedan pilot je preminuo a drugi je helikopterom prevezen na VMA sa teškim povredama.

 

Supergaleb G4 Vojske Srbije je trenažni avion koji je bio na redovnoj letačkoj obuci. Reč je o avionu sa turbo-mlaznim motorom.

 

Poginuli i povređeni pilot pripadali su 252. eskadrili RV i PVO, stacioniranoj na aerodromu u Batajnici.

 

Podsetimo, prošle godine, gotovo na isti dan, u istom avionu i iz iste jedinice u Batajnici tokom rutinskog leta na obuci poginula su dva pilota Vojske Srbije – Dejan Pandurović i Nenad Ćulibrk.

 

(Kurir.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *