POČINJE SUĐENJE DECENIJE: Marjanović danas izlazi pred lice pravde!

Pred Višim sudom u Beogradu, u renoviranoj Palati pravde, danas bi trebalo da počne suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u beogradskom naselju Borča.

Marjanović se na pripremnom ročištu u septembru kratko izjasnio da negira krivicu, a detaljnu odbranu će izneti na suđenju.

On od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, pevačicu narodne muzike, a optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017., godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

Kako prenose mediji Zoran je spremio plan za odbranu i najavio da su neke stvari zataškivane, kao i da nisu svi ljudi koji su kobnog dana viđeni na nasipu prošli istragu.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *