Počinje uređenje Skadarlije

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je početak radova u Skadarskoj ulici, a u tu svrhu biće izdvojeno 10 miliona dinara.

„Prvi deo radova na obnovi Skadarlije, a to su radovi na uređenju česme i platoa u Skadarskoj ulici počeće u sredu, 17. maja, a rok za završetak tih radova je 60 dana“ precizirao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da će drugi deo radova, kako bi se izašlo u susret građanima i ugostiteljima i da se ne bi ugrozila predstojeća turistička sezona, koji se odnosi na sanaciju kaldrme, kolovoza i trotoara započeti u septembru.

On je naveo da je to dogovoreno na sastanku održanom u martu u Kući Đure Jakšića, kome su prisustvovali predstavnici Grada Beograda, Gradske uprave i Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije.

„Ti radovi će trajati do kraja kalendarske godine“ rekao je Vesić saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje

On je podsetio da je JKP „Beograd-put“ 2016. godine potpisao ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija za uređenje Skadarske ulice, a vrednost ugovora je 10.000.000 dinara.

„Radovi na uređenju Skadarske ulice podrazumevaju sanaciju kolovoza i trotoara, koje će izvoditi JKP Beograd-put, i rekonstrukciju Skadarlijske česme i pripadajućeg platoa, koje će izvoditi JKP Zelenilo – Beograd. Zelenilo će izvršiti i ozelenjavanje i obnovu uličnog mobilijara“ precizirao je Vesić.

Gradski menadžer je naglasio da će se svi radovi izvoditi prema projektu na koji je saglasnost dao Zavod za zaštitu spomenika kulture grada, koji će vršiti i konzervatorski nadzor, a ukoliko se u toku rekonstrukcije pojavi potreba za izvođenjem dodatnih radova, finansiraće ih Sekretarijat za saobraćaj, Direkcija za puteve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *