POGINUO RUSKI VOJNIK: Viteški se borio do smrti! Takvog heroja Putin i Rusija nikada neće zaboraviti!

Ruski vojnik iz privatne vojne kompanije „Vagner PMC“ navodno je poginuo tokom bitke za Kan Šejkun, javila je u subotu ruska vazduhoplovna publikacija Avia.Pro.

Prema publikaciji, ruski vojnik Ilija Georgievič, star 34 godine, navodno je ubijen dok je učestvovao u ofanzivi Sirijske arapske vojske (SAA) u ključnom gradu Kan Šejkunu.

  • Plaćenik PMC „Vagner“ Ilija Georgievič, rođen 19.02.1985., rodom iz Krasnodarskog. Borio se na Donbasu, umro u Siriji – tvrdi publikacija. Ruske oružane snage aktivne su u blizini linija fronta u provinciji Idlib od kada je sirijska vojska započela s operacijom u tom području.
  • Ranije je šef Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov dao službeno saopštenje u kojem je potvrdio učešće ruskih trupa u ofanzivnoj operaciji na severozapadu Sirije.
  • Ne pratimo pažljivo situaciju, naša vojska je na terenu u zoni deeskalacije Idliba – rekao je ruski ministar spoljnih poslova.

Prošlog četvrtka, sirijska vojska zauzela je grad Kan Šejkun, nakon kraće operacije protiv džihadista. Sledećeg dana, oslobodili su čitav severni džep Hame, čime je okončano prisustvo džihadista u tom području.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *