POLICIJA NA TRAGU UBICI ŠĆEPANA ROGANOVIĆA: Škaljarac zvani TERMINATOR osumnjičen da je naručio likvidaciju Novljanina!

Novljanin Krsto Vujić organizovao je i naručio ubistvo sugrađanina Šćepana Roganovića.

Ovo je saopšteno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora i rečeno da su istražitelji na tragu osobi koja je iz vatrenog oružja usmrtila tog tridesetpetogodišnjaka. Pre par dana uhapšen je Miloš Đuričković (27) osumnjičen da je pomogao nakon zločina i uništio tragove, između ostalog, zapalivši motocikl kojim je navodno prevezao ubicu posle pucnjave 13. februara. Na saslušanju je priznao da je bio saučesnik u ubistvu Roganovića.

Đuričković uhapšen ispred zgrade u kojoj je bio takozvani štek stan, za pripadnike te kriminalne organizacije. Pretresom tog objekta, navodno, pronađeni su dokazi koji će koristiti tužiocima u istrazi…

Vujića i njegovu ekipu, bezbednosne službe tretiraju kao članove škaljarskog klana. On je septembra 2018. godine preživio treći pokušaj ubistva – tada je ranjen dok je u porodičnoj kuću u Meljinama bio u društvu majke, supruge i dvoje maloletne dece. Prema nezvaničnim informacijama, na njega je pucano hicima iz puške sa snajperskim nišanom.Pogođen je u butinu, ali nije bio životno ugrožen.

Godinu ranije, takođe, u Meljinama na njega je napadač otvorio vatru sa motocikla u pokretu. Vujić tada nije povređen, a napadač je pobegao. Vujić i njegov trogodišnji sin ranjeni su pre četiri godine u Herceg Novom, nakon što je nameravao da uđe u svoj parkirani automobil, aktivirana je eksplozivna naprava.

Hrvatski Jutarnji list objavio je više tekstova o istragama tamošnjih tužilaca i policije, tokom kojih su identifikovane organizovane grupe koje su izrađivale falsifikovana dokumenta, mahom za pripadnike srpskog i crnogorskog podzemlja. Među njima, kako pišu, bio je i Vujić, kog nazivaju Terminator, plativši dokumenta na ime Gordan Kelebuda.

Tada je saopšteno da su hrvatska dokumenta koristila i dvojica navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana Jovan Vukotić i Igor Dedović, koji su dobili identitete Đorđa Radojčića, odnosno Dragana Popovića. Hrvatska policija utvrdila je da je član tog klana Jovan Jovanović imao pasoš na ime Nenad Kleuta. Navodno blizak saradnik Jovana Vukotića, Dragan Pečurica, koristio je hrvatski pasoš u kom su bili podaci Saše Budimira…

Iz crnogorske policije su 2017. godine saopštili da su u devet crnogorskih gradova pretresene kuće i stanovi 52 bezbednosno interesantne osobe, a među njima i objekti koje koristi Vujić”…

Šćepan Roganović pogođen je hicima iz vatrenog oružja u trenutku kada je krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu. Treća je žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih kriminalnih klanova. Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. godine. Policija nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinjak metara od kuće u kojoj je živio i u njega ispalili više hitaca.

Tri meseca pre tog ubistva, teško je ranjen njegov mlađi sin i brat ubijenog Šćepana – Duško koji je ostao je bez obe noge u podmetnutnoj eksploziji 26. aprila 2017. Ni taj napad nikada nije rasvetljen. Brat od strica braće Roganović, Vladimir Roganović (31), ubijen je 21. decembra 2018. u Beču.

Jutarnji list je krajem 2019. godine objavio nove detalje o tamošnjim službenicima policajcima osumnjičenim za ilegalno prebacivanje kriminalaca preko granice. U tom kontekstu pišu da je K. Kalaica, za sigurno prebacivanje osoba preko granice, bez ikakve kontrole, koristio i svoju tadašnju funkciju, tražeći da ne kontrolišu ni njega ni osobe koje će s njim, odnosno u vozilu iza njega doći na granični prijelaz.

Piše da je na taj način i Crnogorac Krsto Vujić zvani Terminator, u septembru 2018. dobio “punu uslugu”.

“Organizovali su u aprilu njegov nesmetani ulazak u RH preko prijelaza Novo Selo Žumberačko, potom su ga smjestili u jedan zagrebački hotel, izdali dokumente na ime Gordan Kelebude u PP Vojnić uz pomoć osumnjičenih službenika i radnika policije”, objavio je portal jutarnji.hr.

Izvor: Kurir.rs/Vijesti.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *