поповић:Влада финансира најбоље!

ПОПОВИЋ: ИНОВАЦИЈЕ И СТАРТАП КОМПАНИЈЕ – БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ

 

Влада финансира најбоље!

”Коначну одлуку о финансирању пројеката доноси независна експертска комисија, а уз помоћ међународно признатих рецензената, што обезбеђује максималан квалитет и транспрарентност приликом одлучивања”, рекао је Поповић.

 

– ”Влада Србије жели да помогне српским предузетницима, стартапима и предузећима да развијају и примењују иновације које ће их учинити конкурентнијим на тржишту. Ово значи нова радна места и повећање плата у тим предузећима, а самим тим и раст пензија и повећање животног стандарда свих грађана. То је будућност Србије”, рекао је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

 

Он је то поручио у Врању, где је данас представљен нови конкурс Владе Србије за развој иновација у вредности од 400 милиона динара.

 

”Преко Фонда за иновациону делатност расписали смо конкурс за два програма за развој иновација. Први је Програм раног развоја, за микро и мале компаније до три године старости, где држава финансира до 85 одсто вредности пројекта и даје бесповратно десет милиона динара по пројекту. Други програм је Програм суфинансирања иновација, намењен микро, малим и средњим предузећима, где држава финансира максимално 70 одсто вредности пројекта и даје бесповратно 36 милиона динара”, објаснио је Поповић.

Он је навео да улагањем у приватни сектор кроз ове програме Влада жели да допринесе развоју иновационих технологија у Србији, а посебно бољем позиционирању српских иновационих компанија на иностраним тржиштима.

 

”Коначну одлуку о финансирању пројеката доноси независна експертска комисија, а уз помоћ међународно признатих рецензената, што обезбеђује максималан квалитет и транспрарентност приликом одлучивања”, рекао је Поповић.

 

Он је нагласио да се пријава на конкурс у потпуности подноси дигиталним путем, преко интернет портала Фонда за иновациону делатност, уз напомену да конкурс траје до 01. јуна 2018. године.

 

Поповић се током посете Врању састао са градоначелником овог града, Слободаном Миленковићем и том приликом са њим разговарао о иновационим потенцијалима индустрије Врања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *