Privedena Spomenka imala jedan CILJ, žestoko ODJEKNULA ova optužba

Simonićeva je bila pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do 14. januara ove godine

Muljaže u Srbiji neće proći nekažnjeno. Nekadašnja pomoćnica ministra prosvete iz vremena kada je ovim ministarstvom rukovodio Mladen Šarčević, Spomenka Simonić, privedena je i saslušana juče u velikoj policijskoj akciji zbog sumnji za zloupotrebe oko tendera u vezi sa izgradnjom škola.

POČETAK U BORU, PA PRELAZAK U PORESKU

Simonićeva je bila pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do 14. januara ove godine, kada je odlukom Vlade Srbije smenjena sa ove funkcije.00:00

Završila je Ekonomski fakultet Univerziteta u Bitolju, kao i master studije menadžmenta u javnoj upravi. Početak karijere veže je za Bor, gde je radila kako u privatnom, tako i u javnom sektoru. U periodu od 1991. do 1992. godine radila je kao zamenik direktora firme „Univerzum”, a potom je do 1995. godine bila privatni preduzetnik. Kasnije je prešla na mesto direktora Sektora za plan, analizu i razvoj u preduzeću „Konfekcija”, a do 2003. godine bila je suvlasnik SUR „Viva”.

U Ministarstvu finansija, odnosno u Poreskoj upravi, bila je od 2006. godine, gde je radila na različitim mestima i sektorima. U njenoj biografiji se navodi da je radila na poslovima redovne i prinudne naplate i prijave potraživanja, da je bila koordinator u regionalnom odeljenju Beograd, a dogurala je i do funkcije direktora te filijale.

ŠTA JE RADILA U NALETU MOĆI

Ime Spomenke Simonić često je spominjano u negativnom kontekstu. Osim što su je često spominjali kao ženu koja je strah i trepet u ministarstvu i koja je umela da bude vrlo osiona u komunikaciji sa zaposlenima u ministarstvu, najžešće je odjeknula optužba da je direktno umešana u nameštanje tendera za obnovu i izgradnju školskih objekata.

‒ Njen cilj je bio da novac koji je obezbeđen po ugovoru o zajmu između Republike Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope, po projektu „Obrazovanje za socijalnu inkluziju”, dobije jedna privatna beogradska firma – tvrde izvori Objektiva upoznati sa dešavanjima u Ministarstvu prosvete u doba kada je Simonićeva bila u najvećem naletu moći.

Piše: Ekipa OBJEKTIVA

Foto:Unija sindikata prosvetnih radnika vojvodine,MUP

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 23. JUN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *