PROTESTI NA KOSOVU: Srbi, Albanci i Romi zajedno na ulicama, žele samo jedno!

Stotinu meštana Novog Brda na Kosovu i Metohiji, među njima bili su Srbi, Albanci i Romi, zatražili su zaštitu od tamošnje policije jer su, kako tvrde, mesecima na meti lopova koji im kradu stoku i poljoprivrednu mehanizaciju.

Oni su protestovali ispred policijske stanice u ovom mestu, a policajcima su naveli da se tokom devet meseci dogodilo šest krađa i da lopovi nisu uhapšeni.

– Pošto Kosovska policija nije u stanju da nas zaštiti, tražimo od međunarodne zajednice da reši naše goruće probleme, jer su svojim dolaskom na Kosovo to i obećali, neka obezbede bezbednost i sigurnost svih građana. Mi ne planiramo da napuštamo svoja ognjišta i ako niko nije u situaciji da nam pomogne, onda ćemo da budemo primorani da se samoorganizujemo i jedni drugima budemo potpora i pomoć u cilju opstanka, kazala je Tamara Arsić iz novobrdskog sela Izvor, čijoj su porodici u ponedeljak uveče ukradene dve krave.

Na meti lopova bio je i Enver Lapaštica. Njemu su pre nekoliko meseci lopovi ukrali dve krave.

– Ako mene, koji živim u neposrednoj blizini policijske stanice u Bostanu, nisu mogli da zaštite, šta onda da očekuju drugi ljudi? Razočaran sam radom policije, kaže on.

Komandir Kosovske policije u Novom Brdu, Šukri Aliju, rekao je da se nada da više neće da bude potrebe za ovakvim protestima. On smatra da je zahtev građana opravdan.

– Pokrivamo veliku teritoriju, 204 kilometara kvadratnih. I ljudstvo nam treba i vozila nam trebaju. Tražili smo, tražićemo, videćemo, kaže Aliju.

Izvor: Alo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *