PRSO BOJKOT DEFINITIVNO: I Tadić ide na izbore!

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića i zvanično je izašla iz bojkot opozicije pošto će na lokalne izbore na beogradskoj opštini Vračar izaći u koaliciji s Novom strankom Zorana Živkovića i Pokretom slobodnih građana, koji vodi Sergej Trifunović.

Najavljujući zajedničku listu „Oslobodimo Vračar“, Tadić je rekao da SDS ostaje pri odluci da bojkotuje parlamentarne izbore, ali da je rešio da učestvuje na lokalnim kako ne bi ostavio „na milost i nemilost“ građane koji direktno zavise od lokalne vlasti. Kako je naglasio, opozicione partije se moraju izboriti za „ostrva slobode“ u gradovima i opštinama gde mogu da pobede.

Ovo je jedini način da se pobedi ovakav sistem: osvajanjem malih zona slobode i odatle voditi političku kampanju i napadati Vučićev sistem – poručio je Tadić, uz opasku da neće kao „neki“ koji su proglasiti bojkot praviti tajne liste.

Govoreći o procesu ujedinjenja DS, Tadić je otkrio da on želi da se posle izbora i sa Novom i PSG govori o nekoj vrsti integracije ili konfederacije stranaka.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *