PRVA DAMA OSVOJILA SVET: Tamara Vučić opčinila planetu!

Srbija poslednjih nekoliko godina stiče sve više poštovanja u svetu, pogotovo u njegovom zapadnom delu, i bez obzira što Brisel i Vašington još to odbijaju da shvate do kraja, naša zemlja više nije nekadašnji pion kojeg će svetske sile potezati kako im se prohte. Uloga predsednika Vučića je tu nemerljiva ali kako se sa punim pravom kaže da iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena, tako je i prva dama Srbije Tamara Vučić, svojom pojavom i aktivnostima za relativno kratko vreme uspela da doprinese novom, pozitivnom imidžu Srbije u svetu. I ne samo to, srpska prva dama uspela je da planetu osvoji i svojom lepotom i da joj se svet pokloni i u tom segmentu.
Žene su u našoj istoriji uvek imale značajnu ulogu kada je reč o vladarima i predsednicima. Dovoljno je samo podsetiti se imena Jelene Anžujske, Knjeginje Milice i Ljubice, pa sve do današnjih dana i Mire Marković ili Dragice Nikolić.

Ipak, Tamara Vučić je nešto sasvim drugo. Ona je gotovo neprimetna u javnosti osim kad učestvuje u humanitarnim akcijama kao nedavno u Nišu kada je posetila decu ometenu u razvoju i uručila im novogodišnje paketiće. Tamara je na prvom mestu supruga i majka, žena koja ne učestvuje aktivno u visokoj politici Srbije jer nema takvih ambicija, za razliku od nekih njenih prethodnica na mestu prve dame.

Svoju poziciju prve dame Tamara Vučić koristi da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnijima, siromašnim, bolesnima, deci bez roditeljskog staranja. I radi to neumorno i nesebično. Veoma skromna, kakvu je bog dao što se kaže, Tamara ne voli da priča ni o svom humaitarnom radu a još manje o svojoj nesvakidašnjoj lepoti. Ali to je nešto što ipak nije moglo da prođe neprimećeno i to na planetarnom nivou. Britanski portali i magazini birali su najlepše prve dame na svetu, izbor su orgnizovali “Sunday people” i TV Women a učestvovali su mnogi portal I čitaoci! Prvo mesto su podelile prva dama SAD Melanija Tramp i prva dama Srbije Tamara Vučić!

Britanske kolege novinari ali i posetioci portala i foruma nisu krili oduševljenje lepotom supruge srpskog predsednika. Najviše su apostrofirali njen prirodni i tako otmen izgled i stil tokom inauguracije njenog muža kada je u dugačkoj beloj haljini sa puštenom dugom crnom kosom blistala i podsećala na neku grčku ili rimsku boginju.

I krajem ove godine britanski izbor je potvrđen, Tamara i Melanija su i dalje na čelu najlepših svetskih prvih dama s tim što su mnogi glasači primetili da je Tamara i mlađa i „prirodnije lepša“ od Melanije.

Iako su joj u ranoj mladosti mnogi predviđali manekensku karijeru rođenu Lozničanku Tamaru, rođenu Đukanović, to nije interesovalo. Ona svoju lepotu nikada nije postavljala ispred svoje celokupne ličnosti. Bila je omiljena u Loznici kao veoma dobro i blagorodno dete i kasnije kao jedna od najboljih učenica u osnovnoj i srednjoj školi. Blistala je Tamara i kao student na Fakultetu političkih nauka kao i u Ministarstvu spoljnih poslova gde se zaposlila nakon diplomiranja. Za tada prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića udala se u decembru 2013. Nije se aktivno uključivala u predsedničku kampanju svog supruga 2017. godine kada je postala i prva dama Srbije. Sa Aleksandrom ima sina Vukana. U dobrim je odnosima sa kraljevskom porodicom Karađorđević a bila je i gost nekadašnje prve dame SAD Mišel Obame na njenom prijemu u Njujorku.

Medije poštuje ali gotovo da nikada ne daje intervjue i izbegava preterano javno eksponiranje. Ni o svojoj svetskoj tituli najlepše nije želela da govori niti da to ističe. Takva je Tamara Vučić, prva dama Srbije, tiha i nenametljiva ali i jaka žena koja je najveća potpora svojoj porodici i podrška svom suprugu Aleksandru.

Srećko Milovanović

6 thoughts on “PRVA DAMA OSVOJILA SVET: Tamara Vučić opčinila planetu!

 • 23. децембра 2018. at 11:52
  Permalink

  Žena sa merom, vidi da Srbija ne bi mogla da svari toliko priča, jer suprug priča za sto žena.Bilo bi to previše za prazne stomake Srbije,Mora da Vučko kući usta ne otvara, jer koja bi žena podnela toliko priče, osim jadnih gledalaca Srbije i turskih pinkovih serija. Jedini je spas okretanje kanala ili dremka.

  Reply
  • 23. децембра 2018. at 18:49
   Permalink

   Ko je ova mucena?

   Reply
 • 23. децембра 2018. at 18:49
  Permalink

  Ko je ova mucena?

  Reply
 • 24. децембра 2018. at 15:10
  Permalink

  Prelepa je sa pravom nosi titulu najlepse!

  Reply
 • 24. децембра 2018. at 16:01
  Permalink

  Ha ha ha. Kakav tekst. Lepo sam se ismejao. Kaoda je autlor Barbara Životić sa Pinka 😁😁😁

  Reply
 • 25. децембра 2018. at 22:06
  Permalink

  Žao mi je vas kretenčina koji pre podne mrzite sebe, a popodne ceo svet. Živeo Vučić i naša prva dama Srbije!!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *