PUPINOVI NASLEDNICI: Oni su matematički heroji iz Idvora!

Pupinovo rodno mesto Idvor očigledno ne oskudeva ni danas u talentima, ali ni u dobroj deci. To potvrđuju učenici Duško Filipović i Jovan Jovanov. Oni su tek završili osmi razred. Oni su učestvovali na međunarodnom Kupu Matematičke gimnazije u Beogradu pokazali odlično znanje iz Matematike, fizike i informatike. Jovanov je osvojio bronzu, a Filipović je bio tako blizu trećeg mesta.

Samo što su se vratili sa međunarodnog takmičenja iz matematike i fizike gde su osvojili zapažene rezultate, odmah su prešli na drugu bitku – vršidba pšenice banatskih žitnih polja.

Duško koji je traktorista i konbajner je iz Idvora ali sada ide u gimnazuju Mihajlo Pupin u Kovačici. Za dlaku mu je izmaklo treće mesto iz oba predmeta, na Kupu matematičkih gimnazija. Ali je zanimljivo da se na ovom međunarodnom takmičenju dece do 16 godina, od tako malo dece ukupno 160 takmičara u finalu, našlo čak dva deteta iz Pupinovog Idvora koji ima tek 800 stanovnika.

PUPINOV NASLEDNIK: Duško Filipović

Jovan Jovanov je osvoji bronzanu medalju iz fizike i još jednom pokazao da je Idvor bio i ostao najmoćniji kad je nauka u pitanju. A možda im je Mihajlo Pupin i neki dalji rođak.

G. Katić/ AFERA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *