PUTIN POVUKAO POTEZ: Digao više od hiljadu vojnika na noge, 200 oklopnjaka i pozvao srpske tenkiste!

Rusko-srpske taktičke vežbe sa bojevim gađanjem počele su u Lenjingradskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Na vežbama učestvuju pripadnici mehanizovanog bataljona Vojske Republike Srbije i snage Zapadnog vojnog okruga, odnosno jedinica Krasnoselske motorizovane brigade, vazduhoplovne brigade, kao i inžinjerske jedinice. Ukupno učestvuje više od hiljadu vojnika i 200 jedinica vojne tehnike i specijalne opreme.

  • U Lenjingradskoj oblasti, na poligonu Kirillovski, pokrenuta je zajednička rusko-srpska taktička vežba sa bojevim gađanjem, tokom koje će vojske dve zemlje razraditi pitanja interakcije tokom rada zajedničkog štaba, izviđanje, odbranu i nanošenje štete uslovnom neprijatelju – navodi se u saopštenju.

Tokom taktičkih vežbi jedinice su marširale na određeno područje i odbile napad uslovnog neprijatelja pomoću sredstava PVO, bacača granata, teških mitraljeza, tenkova T-72B-3, samohodnih artiljerijskih sistema „Msta-S“, kao i višecevnih bacača raketa „Grad“.

Izvor:Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *