PUTIN: Za Srbiju ću biti novi Romanov!

Ruski predsednik Vladimir Putin rešio je da u potpunosti sledi politiku cara Nikolaja Drugog po pitanju odnosa prema Srbiji! Za sve Srbe on će biti novi Romanov, čime će se definitivno prekinuti bilo kakva spona sa politikom nekadašnjeg predsednika Borisa Jeljcina, kome Srbija nije bila ni zadnja rupa na svirali.

Prvi čovek Kremlja ogorčen je zbog postupaka Zapada, mogućeg napada na Srbe ne severu Kosmeta i stalne opasnosti od širenja albanske države, te je stoga rešen da ostvari zavet Romanova: da bezuslovno pomogne Srbima baš kao što je to činio slavni ruski car.

Kako Srpski telegraf saznaje u diplomatskim krugovima, Putin intenzivno razmišlja da sve jače udara kontru zapadnim zvaničnicima koji govore o konačnom rešenju statusa Kosova koje bi za Srbe bio potpuni debakl u vidu zauvek izgubljene teritorije.

– Ruski predsednik želi da Zapadu pokaže da ne mora fizički da bude prisutan na Kosovu da bi otklonio napade na Srbe. Ono što će poručiti zapadnim silama koje stopiraju rešenje, a podstiču zamrznuti konflikt i opasnost od novih napada na Srbe jeste da kao predsednik Rusije ima mogućnosti, ali i kanale preko kojih u svakom trenutku može da zaštiti Srbe. Dozlogrdila mu je igra oko srpske pokrajine – navodi naš sagovornik.

Dodaje da je Putin u više navrata bliskim saradnicima poručio da se Rusija prema Srbiji neće ponašati poput Jeljcina

– Putin je svestan da je srpski narod u svojoj istoriji imao malo iskrenih prijatelja među vladarima evropskih dinastija. Naklonost i simpatije koje je poslednji ruski car gajio prema Srbima i njegovo zauzimanje za srpsko pitanje bili su kroz istoriju sudbonosni za čitav narod i njegovu budućnost. Nijedna ličnost u novijoj srpskoj istoriji nije više zadužila i više učinila za Srbiju od Nikolaja Drugog. Zato Putin sada kao nikada pre želi da se prema Srbima postavi na isti način kao Romanov – ističe dobro obavešteni izvor.

O Srbiji kao hrabrom savezniku i državi ovenčanoj veličanstvenim pobedama nad zajedničkim neprijateljem u proleće 1915. ruski car Nikolaj Drugi Romanov zapisao je sledeće:

– Nećete mi zameriti, gospodo, što sam pre svega Rus i što su mi najbliži interesi Rusije, ali vas uveravam da sam odmah posle toga Srbin i da su mi najbliži interesi srpskog naroda… Zasluge Srbije biće stostruko nagrađene. Posle rata ona će biti nekoliko puta veća nego što je danas!

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *