Raspisivanje izbora 9. maja, glasanje u junu?

Ukoliko naprednjaci prelome da se ide na vanredne parlamentarne izbore, oni će najverovatnije biti raspisani 9. maja, a na birališta će se ići 23. juna.

Druga opcija koja je „u igri“, jeste da se glasa 30. juna, i u tom slučaju izbori bi bili raspisani 16. maja.

Ovakav izborni raspored podrazumeva kampanju u trajanju od 45 dana, a konačna odluka, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trebalo bi da bude doneta oko Đurđevdana, nakon njegovih razgovora sa liderima Kine, Rusije, Nemačke i Francuske.

Svi u vrhu SNS su za vanredne izbore, a pritisak na Vučića da oni budu i raspisani raste nakon radikalizacije protesta u kojima učestvuje i deo opozicije predvođen Savezom za Srbiju.

Funkcioner SNS Goran Vesić rekao je u sredu da će naprednjaci posle uskršnjih i prvomajskih praznika odlučivati o dva važna pitanja – kontramerama prištinskim vlastima na uvođenje taksa na robu iz centralne Srbije i vanrednim parlamentarnim izborima:

– Do tada će biti jasno u kom pravcu će ići razvoj situacije u vezi sa trajnim rešavanjem problema KiM. Pri odluci o raspisivanju izbora, nećemo se voditi stranačkim interesima, već interesima Srbije.

Izvor: Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *