ROBIJA BATO! Podneta krivična prijava zbog verske mržnje i netrpeljivosti prema Srbima

Bez obzira na ishod procesa, jer sudstvo je i dalje pod uticajem „žutih“ Zoranu Kesiću i autorima emisije „24 minuta“ će suditi sveti Vasilije Ostroški, slava mu i milost – ovako, ukratko, objašnjava svoje viđenje slučaja novosadski advokat dr Nemanja Aleksić.

adimir Gajić, koji je i sam predmet tužbe Gorana Vesića, kaže za Danas da „papir trpi sve“, dodajući da njegov kolega neće dobiti nijednu parnicu.

– Kancelarija Aleksić i partneri iz Novog Sada potpisala je tužbe Vesića protiv vladike Grigorija, Vesića protiv mene i sada valjda u svoje ime i tužbu u ime vernika protiv Kesića. Dok za prve dve tužbe ima punomoćje od klijenta, ova treća je izgleda njegova lična. Kolega je pored svega i doktor nauka. Titulu je stekao na nekom od ovih štancovanih fakulteta. Izgleda da mu ni doktorska titula ne pomaže da razume demokratski koncept izražavanja slobodnog mišljenja. To su u profesionalnom pogledu loše tužbe. Izgubiće sve parnice – smatra Gajić.

Njuzovac Nenad Milosavljević, jedan od članova kreativnog tima emisije „24 minuta“ kaže za naš list da ih tužba jeste iznenadila „jer nikad do sada nisu sezonu otvorili tako spektakularno“.

– Ali dobro, možemo da razumemo situaciju, gospodin Aleksić kao advokat uvek mora da radi u najboljem interesu svog klijenta. Pritom ne mislim na Svetog Vasilija Ostroškog. Dobra stvar je što je tužbu pisao baš jedan advokat jer volimo da čitamo kvalitetno napisane tužbe i baš ne bismo mogli da podnesemo da čitamo tužbu koju je sastavljao neko nestručan – ističe Milosavljević. On dodaje da tužba neće posebno uticati na njih, „osim što ćemo sada biti nestrpljivi da je pročitamo, a to će nam pomalo odvlačiti pažnju od svakodnevnih aktivnosti“.

– Ljudi koji se bave humorom sve češće su izloženi napadima jer nakon sporazuma u Americi ubrzano usvajamo trendove sa zapada. Tamo je sada u modi da svi budu uvređeni zbog nečega, pa je taj trend stigao i kod nas. U prvoj epizodi su crkva i neki vernici bili uvređeni zbog pominjanja Vasilija Ostroškog i Amfilohija, u drugoj je zbog pominjanja Marka Đurića bio uvređen Marko Đurić, a videćemo ko će biti uvređen u sledećoj, možda biciklisti ili trotinetisti – zaključuje Milosavljević.

Kesić: Ne bavim se prošlim epizodama

– Ne volim da komentarišem reakcije gledalaca, a i ovo nekako spada u reakciju gledalaca. Tim pre što je za nas to već davno prošla tema. Pripremamo novu epizodu, otkud mi imamo vremena da se bavimo pretprošlom epizodom – kaže Zoran Kesić za Danas, upitan da prokomentariše krivičnu prijavu.

(Danas.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *