ROŠTILJHDŽIJA NOKAUTOM OBORIO NOVINARA…

Pretučeni snimatelj Prve srpske televizije u Leskovcu

 

   ROŠTILJHDŽIJA  NOKAUTOM  OBORIO  NOVINARA…

 

 

Novinari ekipe Prve srpske televizije  napadnuti su u prepodnevnim satima u strogom centru Leskovca. Na njih je nakon kraće svadje natrčao roštiljdžioja  M.J. (41) iz ovog grada, inače vlasnik  ćevabdžinice „Rio“i jedan od učesnika takmičenja u pravljenju najveće pljeskavice ,te nokautom oborio snimatelja „Prve“ Vladetu Uroševića.   Ekipa ove nacionalne televitije u Leskovcu je imala zakazani intervju novinara Danila Mašojevića sa gradonačelnikom grada dr Goranom Cvetanovićem. Umesto da završe u jutarnjem porogramu TV“Prva“ – „kod Jovane i Srdjana“ ova ekipa je završila na urgentnom odeljenju  Leskovačkog bolničkog centra.

        

Nakon ukazane pomoći  snimatelj Urošević pušten je na kućno lečenje. Sve vreme sa ekipom je bila i PR-menadžer grada Leskovca i pomoćnica gradonačelnika  Aleksandra Stojanović. I njoj i dr Cvetanoviću,koji je na lice mesta pristigao nakon incidenta, bilo je krajnje neprijatno zbog nesvakidašnjeg slučaja, a ekipa beogradskih novinara je trebalo da u  porti obližnje crkve „Svete Trojice“ usnimi i tradicionalno  srpsko venčanje Leskovčana, po starim običajima, uz bleh orkestar Denisa Zećirovića.   Kako nezvanično saznajemo ekipa beogradske TV se slučajno parkirala na privatnom parkingu ispred ulaza  ćevabdžinice „Rio“ a na putnom prilazui ka novom stanbenom bloku „Bagat“ u Leskovcu.  Ko je koga uvredio oko pariranja vlasnik novinare ili novinari roštoljdžiju, i šta se stvarno dešavalo u eltnom delu Leskovca  utvrdiće  policijska istraga  koja je u toku.  Snimatelj je više puta udaren u glavu kada je popkušao da iz gepeka svog automobila  izvadi kameru…Nakon prijave koja je usledila,kako  nezvanično saznajemo u gradskoj upravi Leskovca,  policija je pristiugla nakon desetak minuta u ovoj maloj ulici i nasilni roštiljdžija  M.J.  je uhapšen  i do pdoneva priveden zamneniku Opštinskog javnog tužioca u Leskovcu. Okrivljenom M.J. za nasilničko ponašanje i nanošenje telesnih povreda odredjeno 48 – satno policijsko zadržavanje.

U vezi  ovog nesvakidašnjeg incidenta oglasilo se i Udruženje novinara Srbije,a gotovo svi leskovački novinari koje smo kontaktirali ovim povodom osudili su nasilničko ponašanje prema svojim beogradskim kolegama,uz „žaljenje  što se tradicionalno gostoljubivi Leskovac nekorektno poneo prema poslenicima beogradslkog medija“….                                                                                                                                           T.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *