S.T.R.A.H. JE STIGAO!

Zastrašujući uvodni komad DECA RADE, jezivo uvodi u ovaj dinamični i gitarsko artistički fuzioni akt, sastavljen od akademskih 10 numera grupe S.T.R.A.H.! Nekada je bila industrijska revolucija. Sada je informatička revolucija. Čini se da se one ponovo sažimaju, prožimaju, spajaju u sopstvenom paklu – demonskom krugu vodeći decu da rade deci o glavi – ni sami ne znajući gde decu vodi taj put ili mračno puteseštvije.

Dovoljno za nevolje je komad ko izveden iz 80-ih. Briljantan, naravno. Što se mene tiče, ja ne bih pisao recenziju nečega što je prelepo, što je inspirativno, što nosi, što kotrlja, što pokreće, što zapitkuje, što tera na razmišljanje. Što uzbuđuje! Ja bih pre da pustim CD KVOG grupe S.T.R.A.H. na opciji repeat i da uživam u svakoj noti i svakom instrumentu ponaosob, a posebno na gitari glavnog autora muzike i tekstova Aleksandra Žikića (jednog od retkih rock kritičara i novinara koji je i sam umetnik a ne forsira to u javnosti, čak ni pod razno!). E pa zato ću ja to naglasiti i privatno i javno, kao na primer sada! Aleksandar Žikić, vanserijski gitarista i kompozitor i poeta, višedecenijski rock novininar i kolumnista, cenjen u celom regionu, vođa je, gitarista i alfa i omega grupe S.T.R.A.H.!

Producent pesama je bio Koja. Aranžmane je radio ceo bend.

S.T.R.A.H. čine:

Aleksandar Žikić-burns bariton gitara, gitara, vokala,
Miloš Marković Felix-bas, vokal,
Aleksandar Timofejev, set bubnjeva, vokal i i vokal u KAMELEON
Lola Orlović
Željko Debelić –vokal, gitara.
Snimljeno tokom leta 2018, u studiju Digimedija, u Beogradu.

Odavno nisam čuo ovako dobar muzički materijal. Tako snažan, moćan, slojevit, šarenolik, iskren, direktan… Ovde sve pršti od rifova i gitara. Ritam i bluz na sve strane, rock’n’roll kulja na sve strane…. Sedmi komad OPASAN lepo kazuje – OVAJ BEND JE OPASAN BEND, OPASNO DOBRO KOMPONUJE I UŽIVO SVIRA PESME – slušao sam ih lično uživo, nedavno…samo lepa sećanja kruže mislima….

Čista desetka. Ovaj CD KVOG apsolutno-nema mane! Ovo je vrh vrhova! Ovaj CD probija oblake i dodiruje Božanstva-shvatite kako Vam je volja-baš me briga-opasan bend poput benda S.T.R.A.H. odavno nisam čuo!

Preporuka da nabavite ovo CD izdanje se podrazumeva! Bez starca nema udarca! Tačka. Kraj!

Milan B. Popović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *