SAVO PLJUVAO VUČELU I VAZURU, A SAD RADI ZA NJIH!

Kratko pamćenje i manjak obraza česta su pojava u srpskom fudbalu. A jedan od primera koji potvrđuje ovo pravilo je i novi trener Partizana Savo Milošević (45), koji će danas (11 časova) biti promovisan na stadionu u Humskoj. Legendarni reprezentativac naše zemlje pre tri godine bio je najglasniji protivnik aktuelne uprave crno-belih sa predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom na čelu.

Te 2016. u Zemunelu je održana skupština kluba koja je više podsećala na cirkus nego na ozbiljan događaj, a na suprotstavljenim stranama našli su se Vučelić, Vazura i Ćurković (tada kandidat za predsednika) sa jedne, odnosno protivkandidat Nenad Bjeković, Savo Milošević i i nekadašnji predsednik Dragan Đurić sa druge strane.

Jedan od onih koji je bio najglasniji bio je novi šef stručnog štaba, koji je urlao i vileneo svađajući se sa suprotnom stranom. Kasnije je poručio da su njegovi aktuelni poslodavci doveli Partizan na nivo seoskog kluba.

– Meni je jako žao što se sve ovo desilo. Tužno je i jadno na šta je fudbalski klub Partizan spao. Ovo ovako se ne radi nigde, ne mogu da uvredim i da pomenem ime čak i nekog seoskog kluba, najmanjeg. Partizan je spao ispod toga – govorio je tada Milošević.

Sada je odlučio da uđe u kolo sa istim tim ljudima koji su prethodno progutali neka od imena sa kojima je proveo dane u klubu i reprezentaciji poput Zorana Bate Mirkovića, Miroslava Đukića ili Ljubinka Drulovića.

Tužno je što ovo nije prvi put da Savo Milošević kao veliko fudbalsko ime naše zemlje potpuno promeni ploču samo da bi dobio neku funkciju. Svojevremeno je bio najžustriji, u to vreme verovatno i jedini kritičar bivšeg predsednika FSS Tomislava Karadžića, čija je reč imala neku vrednost. Međutim, nekoliko godina kasnije završio je kod istog tog Toleta u Fudbalskom savezu Srbije. Bio je sportski direktor, ali je podneo ostavku kada je sa mesta selektora smenjen Radovan Ćurčić. Ironija je da je istog tog Radovana, koji ima daleko više trenerskog iskustva, želeo za svog pomoćnika na klupi „parnog valjka“, ali je Ćurčić ipak odbio.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *