ŠEŠELJ: TOMA JE IZDAO MENE, IZDAĆE I VUČIĆA SADA!

Vojislav Šešelj, lider radikala, kaže da ga nije iznenadila vest da Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije i nekadašnji vođa SNS, namerava da okrene leđa šefu naprednjaka Aleksandru Vučiću i napravi stranku zajedno sa Velimirom Ilićem.

Kako kaže u razgovoru za Kurir, Nikolić je to jednom već uradio njemu, pa zašto ne bi sada i Vučiću.

– Mislim da Tomislav Nikolić psihički ne može da izdrži poziciju u kojoj se nalazi. Stekao je ogromne pare, obogatio se naglo, međutim, on pati od nedostatka važnosti u javnom životu i ne bi me iznenadilo da se u tako nešto upusti (pravljenje svoje stranke). Nikolić je izdao mene, što ne bi i nekog drugog, uključujući i Vučića – kaže Šešelj i dodaje:

– Ali šta on i Velja Ilić mogu da urade? To su dva pijanca, mogli bi da formiraju ponovo stranku Običnih pijanca ako je Bora Čorba svoju ugasio. Znate da su Ilića od mladosti zvali Velja Lampek (deo na kazanu za pečenje rakije).

Šef radikala kaže da Nikolić ne bi mogao da povuče znatan broj aktuelnih naprednjaka ukoliko bi se odlučio za pravljenje svoje stranke.

– Ne verujem da bi iko ozbiljan krenuo za njima. Što se tiče patriotskog krila naprednjaka, ono bi se jednog dana moglo vratiti nama, radikalima, ali da ide za Veljom i Nikolićem, mislim da je to nemoguće – navodi Šešelj.

Prema saznanjima našeg lista, uz Nikolića je sigurno Ivan Mrkić, bivši šef diplomatije i Nikolićev savetnik dok je bio na funkciji predsednika, a danas jedan od članova Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom. Bivši predsednik može da računa na podršku i Milana Bačevića, ambasadora u Kini, a bivšeg ministra, koji je sa Nikolićem u familijarnim odnosima – Bačevićeva ćerka je u braku sa Nikolićevim sinom. Izvor našeg lista navodi da bi uz Nikolića mogao da stane i Dragan Todorović, nekada jedan od ključnih ljudi SRS.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *