ŠIPTARI PODIVLJALI: Napadnuta crkva u Prizrenu, uništeno dečije igralište

PRIZREN – Eparhija raško-prizrenska saopštila je da su nepoznata lica provalila u hram Svetog Petra i Pavla u selu Brod i ispisala grafite OVK.

Kako je navedeno na Tviter nalogu Eparhije, 18. jula kosovska policija je obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Apostola Petra i Pavla u selu Brod.

U objavi piše da je parohijski sveštenik zatekao je polomljenu bravu na ulaznoj kapiji, na silu otvorena vrata na hramu i grafite OVK u hramu, kao i da je policija je u toku dana, uz prisustvo tima iz Prištine, izvršila uviđaj i otvorila istragu.

„Eparhija raško-prizrenska izražava zabrinutost zbog ovog još jednog u nizu više vandalskih napada na naše hramove na Kosovu i Metohiji i apeluje na poštovanje osnovnih verskih sloboda, kao i duhovne i kulturne baštine pravoslavnih Srba na Kosovu i Metohiji“, navodi se u objavi.

Uvredljivim grafitima vandalizovano i dečje igralište u Sušici

Na dečjem igralištu u Sušici kraj Gračanice ispisane su poruke: „UČK“ (OVK), „Albanija je ovde“, „Albansko polje“ (igralište), „….š Srbiju“.

Kako prenosi RTV Kim, igralište je vandalizovano u utorak.

Ostavljene „poruke“ kao da sugerišu da je sve albansko: klackalica, konjić, beton, trava, cveće.

RTV Kim podseća da u ovom multietničkom selu nadomak Gračanice dugo nije bilo incidenata.

Petković: Skandalozni i sramotni grafiti UČK na igralištu

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, povodom pogrdnih grafita u Sušici, izjavio je da su grafiti skandalozni i sramni.

„Skandalozni i sramotni grafiti UČK na dečjem igralištu u Sušici. Nastavlja se serija provokacija Srba na Kosovu i Metohiji, a ekstremisti osokoljeni antisrpskim delovanjem ne prezaju ni od čega, pa ni da zastrašuju decu“, napisao je Petković sinoć na Tviteru.

(alo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *