SKORO KAO NA SLOBODI: Evo kakav tretman u Hagu imaju Tači i Veselji!

Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići, Redžep Seljimi i ostali imaju ful tretman u pritvorskoj jedinici. Ne nedostaje im čist vazduh, prirodni pejzaži, ali ni razne druge aktivnosti u kojima obični smrtnici, koji vreme provode na slobodi i nikom ništa nisu nažao učinili, sebi ne mogu da priušte.

Ovaj zatvor, pišu albanski mediji, nalazi se van Haga, na periferiji, a sudeći po fotografijama, više liči na hotel, nego na zatvor. Jednokrevetne sobe, televizor, prozor sa zavesom umesto sa rešetkama… Bivše vođe terorističke UČK i politički lideri Prištine mogu da slušaju radio, gledaju televiziju, obavezno provode vreme na čistom vazduhu, učestvuju u raznim rekreativnim aktivnostima, a na raspolaganju im je biblioteka sa knjigama, časopisima i štampi na maternjem jeziku.

–Tači i Veselji mogu sa prijateljima u zatvoru da igraju fudbal, šah…. – navode albanski izvori i dodaju da imaju mogućnost i da se mole i poštuju svoju veru. I pažnja se posvećuje psihičkom i fizičkom zdravlju zatvorenika, pišu mediji.

AFERA / M. Divac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *