Španski novinar otkrio zašto je Mesi kao u transu slavio pobjedu 

Španjolski novinar otkrio zašto je Messi kao u transu slavio pobjedu u El Clasicu

Foto: Screenshot Twitter

SINOĆ je Leo Messi pokazao zašto su u pravu svi oni koji tvrde da je omaleni Argentinac najveći nogometaš koji je ikad hodao planetom. Messi je gotovo sam odlučio El Clasico. Odigrao je cijelu utakmicu nevjerojatno. Kao playmaker upravljao je Barcinom igrom, trpio je brojne i podle udarce Casemira i Marcela, a zabio je i dva gola.
Onaj posljednji, u 92. minuti kojim je utišao 80 tisuća ljudi na Bernabeuu, vratio je već otpisanu Barcu u igru za titulu prvaka, a navijače širom svijeta bacio u delirij.
Sam Argentinac svoj je drugi gol i pobjedu na stadionu najvećeg rivala proslavio na za njega netipičan način. U tom je slavlju bilo nečeg nestvarnog, nadnaravnog – filmskog. Zabio je Messi u svojoj karijeri i puno ljepših, pa rekli bismo i važnih golova, no rijetko kojem se veselio kao onom drugom postignutom u 92. minuti El Clasica u nedjelju kasno navečer.
Nakon što je sudac odsvirao kraj, Argentinac je skinuo svoj dres i svoju desetku okrenuo prema šokiranim navijačima Reala, kojima je na taj način u živu i frišku ranu utrljao sol provokativnim slavljem. Ova proslava već sada je postala legendarna jer je obuhvatila toliko toga: upečatljivo i trijumfalno likovanje zbog gola postignutog za dramatičnu pobjedu kod najvećeg rivala.

Albert Masnu, novinar uglednog španjolskog Sporta tvrdi da zna zbog čega je Messi baš jučer onako emotivno doživio pobjedu protiv Reala.
“Messi je sinoć doživio katarzu i ne sjećam se da sam ikad u životu vidio da onako emotivno slavi gol i pobjedu. Takve proslave nisu uobičajene, posebice ne kad ih predvodi čovjek koji se uglavnom i ne osmjehne kad zabije. Messi nikad nije bio igrač od velikih i teatralnih gesti. Međutim, na Bernabeu jučer i protiv PSG-a na Camp Nou bilo je drugačije. Takve su utakmice posebne, nose užasno puno. Fizički i mentalno su užasno zahtjevne i nije neobično da igrač onako reagira kad sve završi. No, Messi nije običan igrač i zanimljivo bi bilo proniknuti u njegovu glavu i vidjeti o čemu je razmišljao u tim trenucima, osjetiti što je on osjećao kad je lopta ulazila u mrežu u 92. minuti El Clasica“, piše Masnu, pa objašnjava dalje:

“Nije jednostavno shvatiti Messija, nogometaša koji se po terenu kreće nošen najosnovnijim stimulansima – ljubavi prema nogometu i prema pobjeđivanju. I baš na travnjaku Bernabeua leži pravi razlog Leove nedjeljne proslave. Casemirova dosljedna prljava obrana cijelu utakmicu, Marcelov lakat koji ga je raskrvario, brutalnost i isključenje Sergija Ramosa, kasni gol Jamesa Rodrigueza…“

“U nedjelju na Bernabeuu bilo je niz događaja koji su zapalili plamen u Messiju, previše toga se u njemu akumuliralo. Gol u 92. minuti izazvao je eksploziju bijesa, ali ujedno je predstavljao i najbolju moguću osvetu za sve što se događalo na samoj utakmici i u tjednu koji joj je prethodio. Bio je to gol koji je slomio najvećeg suparnika na njegovom terenu i gol koji je Barcu vratio na vrh. I zato je Messi ponosno navijačima Reala pokazao svoj dres, da dobro zapamte za što je sposoban.“
“Bilo je nekih koji su držali da je ta proslava bila dokaz da je Argentinac napokon obnovio ugovor s Barcelonom i da je ta trakavica završena. Drugi su smatrali da je samo slavio 500. gol u karijeri. Ne, to nije točno. Messi je onako slavio jer je želio pokazati navijačima Reala kakav je osjećaj proći kroz toliko prepreka i pobijediti Madrid na onako dramatičan način. Zato je Messi pokazao svoj dres – neizostavni znak da je netko poseban promarširao kroz Bernabeuu“, svoj tekst završava novinar Sporta
INDEX.HR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *