Spremna prva ruska vakcina protiv korone

PrevNext

21.07.2020. • 08:44 Srbija Danas/Agencije

OVO JE VEST NA KOJU SU SVI ČEKALI

Foto: ProfimediaCalikov je pojasnio da ruski vojni virolozi, zajedno sa vodećim naučnim organizacijama u zemlji, aktivno rade na pravljenju vakcina protiv opasnih bolesti

Prva ruska vakcina protiv virusa korona je spremna, izjavio je prvi zamenik ministra odbrane Rusije Ruslan Calikov.OVO JE KLJUČ POBEDE NAD KORONOM: Prizor iz Dominikanske Republike daje nadu da kovid-19 neće trajati večno?

On je rekao da je rad ruskih vojnih virologa na pravljenju vakcine završen i da je druga grupa dobrovoljaca, koji su učestvovali u kliničkim testiranjima vakcine, napustila bolnicu nakon što su im urađene kontrolne analize.

– Naši stručnjaci i naučnici iz Nacionalnog istraživačkog centra već su uradili konačne procene rezultata testiranja. U trenutku otpuštanja (iz bolnice) svi dobrovoljci, bez izuzetka, stekli su imunitet na virus koronu i osećali su se dobro. Dakle, prva ruska vakcina protiv virusa korona je spremna – rekao je Calikov za list „Argumenti i fakti“.

On je pojasnio da ruski vojni virolozi, zajedno sa vodećim naučnim organizacijama u zemlji, aktivno rade na pravljenju vakcina protiv opasnih bolesti, što je bio odlučujući razlog da vojnici-dobrovoljci pristanu da učestvuju u testiranju vakcine.

Ranije je šefica Centra za klinička proučavanja lekova sa Univerziteta „Sečenov“ Elena Smolarčuk saopštila da su svi dobrovoljci, na kojima je testirana vakcina na Univerzitetu „Sečenov“, stekli imunitet.

Koliko dugo će vakcinisane osobe posedovati imunitet na virus koronu, sada je teško reći, dodala je Smolarčuk.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *