SRAMNA PROVOKACIJA POLICIJE LAŽNE DRŽAVE: Upali u hram Hrista Spasa nakon liturgije!

Posle liturgije u hramu Hrista Spasa u centru Prištine koju je sa sveštenstvom služio episkop raško-prizrenski Teodosije na „uviđaj“ oko ovog hrama izašla je kosovska policija.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković ocenio je da je upad kosovske policije na crkveni posed i to nakon liturgije brutalna demonstracija sile i verske netrpeljivosti koja dolazi iz Prištine.

Posle liturgije u hramu Hrista Spasa u centru Prištine koju je sa sveštenstvom služio episkop raško-prizrenski Teodosije na „uviđaj“ oko ovog hrama izašla je kosovska policija.

Naime, kako su preneli prištinski elektronski mediji, kosovska policija je oko hrama vršila „uviđaj“.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković ocenio je da je upad kosovske policije na crkveni posed Hrama Hrista Spasa u Prištini i to nakon liturgije koja je u ovoj svetinji održana nakon pune 23 godine, brutalna demonstracija sile i verske netrpeljivosti koja dolazi iz Prištine.

– Nakon što se u Hramu sakupila nekolicina vernika da obeleži Slavu uz poruke mira i tolerancije vladike Teodosija, usledila je sramna reakcija Prištine, kao nedvosmislena poruka Srbima, vernicima Srpske pravoslavne crkve, rekao je on i zapitao – da li ovako Aljbin Kurti i političari iz Prištine zamišljaju zaštitu verske i kulturne baštine SPC na Kosovu i Metohiji . 

Jasna je namera mnogih da sa prostora Kosova i Metohije zatru svaki trag i spomen srpskog postojanja , zbog toga je i usledila današnja nervozna reakcija na oživeli hram – zaključuje Petar Petković, direktor Kancelarije za Kim.

(Alo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *