СРБИ И РУСИ СУ ПОБЕДНИЦИ, НЕ ДОЗВОЉАВАМО РЕВИЗИЈУ ИСТОРИЈЕ – ИСТОРИЈА ЈЕ ЈЕДНА

НИШ. – ”Историја је само једна  – Руси и Срби су били победници, а Хитлерова Немачка и њихови сателити усташка Хрватска, Бандеровци у Украјини, балисти на Косову били су монструми који су спроводили геноцид над Србима, Русима и Јеврејима. Ко данас негира тај геноцид, спреман је и да тај геноцид понови”, рекао је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој приликом отварања реконструисаног Меморијалног парка у Логору ”Црвени крст” у Нишу.

Обраћајући се присутнима Поповић је подсетио да је на данашњи дан пре 80 година почео Хитлеров напад на Русију, а да је слободарски дух руског народа изнео победу.

”Руски народ, у тешкој борби, не само да је сломио зубе нацистичком непријатељу, већ је касније ослободио и целу Европу. У свом незаустављивом походу, руски народ, раме уз раме са српским народом, ослобађао је Србију, још једном потврђујући нераскидиве везе Срба и Руса”, рекао је Поповић.

Министар Поповић, који је и председник Фондације Бесмртни пук, подвукао је да данас, након 80 година, српски и руски народ заједно бију нове битке против ревизије историје. „Тада су нас нападали пушкама, а данас нас нападају лажима. Желе жртве да прикажу као џелате, а џелате као жртве. Нећемо им то дозволити. Поново ћемо их победити“, рекао је Поповић.

”Никада нећемо заборавити зверства које су нацисти чинили у Другом светском рату, никада нећемо да престанемо да славимо нашу славну и страдалну историју. Вечно ћемо заједно, Срби и Руси, марширати на страни истине и правде”, закључио је Поповић.

Свечаној церемонији отварања реконструисаног Меморијалног парка у Логору ”Црвени крст” у Нишу, а поводом 22. јуна, када се обележава 80 година од напада нацистичке Немачке на Русију у Другом светском рату, присуствовали су и Александар Боцан-Харченко, амбасадор Руске Федерације у Србији, Јевгениј Примаков, руководилац Федералне агенције Россотрудничество, представници Војске Србије, Руско-српског хуманитарног центра, Града Ниша, Пирота, Алексинца, полиције и удружења посвећеним неговањем српско-руских односа.

G.K. / Afera

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *