SUSRET BAJDENA I TRAMPA BITAN I ZA NAS: Lomiće se koplja oko Srbije

Jedna od bitnih tema susreta američkog i ruskog predsednika, koji će se odigrati 16. juna u Ženevi, biće i političke prilike na Balkanu i situacija sa takozvanom državom Kosovo

Sledeće nedelje sve oči biće uprte u jedan od najvažnijih sastanaka na svetu, a jedna od tema, prema tvrdnjama analitičara, biće sigurno Srbija i Zapadni Balkan. U vili „La Granž“ na Ženevskom jezeru sastaće se 16. juna ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Džozef Bajden.

Iako će se na meniju naći najpre međusobni odnosi Rusije i Amerike, teško da se može zaobići i uzavreli balkanski lonac, koji je dodatno podgrejan poslednjih dana nakon što je Bajden potpisao uredbu kojom se američke sankcije proširuju kada je reč o balkanskom regionu i odnose se na sve koji ugrožavaju teritorijalni integritet balkanskih država.

Kako se sastanak održava samo dan nakon susreta delegacija Beograda i Prištine u Briselu, ostaje da vidimo kako će američki i ruski predsednik tumačiti situaciju sa takozvanom državom Kosovo.

(Alo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *