Sutra NA KOSOVU sve staje: Srbe čeka TOTALNO ISKLJUČENJE!

Prema saznanjima do kojih je Kosovo Online došao iz nekoliko izvora na Kosovu, poslanici Skupštine će sutra glasati za njeno raspuštanje

* Poslanici će glasati u potrebnoj dvotrećinskoj većini.

Portal takođe saznaje da većina predstavnika manjinskih stranaka (20 poslanika od kojih je 10 u poslaničkoj grupi Srpske liste) neće biti prisutna na toj sednici

Većina predstavnika manjinskih stranaka neće učestvovati u glasanju, kao ni da Srpska lista neće prisustvovati glasanju jer se drži po strani u međualbanskom nadmudrivanju.

Ovakav scenario prema saznanjima Kosovo Online nije najsrećnije rešenje za Demokratsku partiju Kosova Kadrija Veseljija (i Hašima Tačija) koja je na sve načina pokušavala da prolongira raspisivanje izbora, uprkos javno izraženoj želji za raspuštanjem parlamenta.

Poslanici DPK će tako sutra biti u skupštinskim klupama i glasaće za raspuštanje jer nisu uspeli da naprave neku drugu većinu za formiranje nove vlade bez izbora.

O tome je Kosovo Online već pisao, kao i da će izbori najverovatnije biti raspisani za 29. septembar. Prema informacijama datog portala, oni evetualno mogu biti prolongirani za 6. oktobar, ali su neizbežni u trenutnoj konstelaciji snaga na kosovskoj političkoj sceni.

Kosovo Online saznaje da je Valjdate Daka, predsednica kosovske Centralne izborne komisije sazvala CIK na interne konsultacije sutra u 10 časova kod nje u kabinetu. Poznavaoci političkih prilika kažu da je to uobičajena praksa pre raspisivanja izbora.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *