SVETINJE NA KOSOVU NA METI TERORISTA! „Prištinska vlast finansira, štiti i podstiče ekstremiste da napadaju SPC!“

Tenzije na Kosovu i Metohiji su iz dana u dan sve veće, a pravoslavne svetinje su predmet brojnih napada koji postaju sve učestaliji. Samo tokom ove godine zabeleženo je petnaestak napada na crkve i srpska groblja.

Nedavno se na meti pljačke našla pravoslavna crkva Svetog Cara Uroša, a ukradena je kompletna električna instalacija.

Za sada iza ovakvog i sličnih napada uglavnom stoje vandali zadojeni mržnjom prema Srbiji, ali je pitanje trenutka kada će postati meta terorističkih napada brojnih ekstremističkih grupa koje potpuno neometano deluju u južnoj srpskoj pokrajni. Gotovo sve te terorističke organizacije usko su povezane sa političkim strukturama u lažnoj državi Kosovo, od kojih, pored novca, dobijaju i logističku podršku i zaštitu. Ekstremisti su najbrojniji i najaktivniji u albanskim sredinama južno od Ibra, gde imaju svoje prostorije u kojima se okupljaju i gde ih pripadnici tzv. kosovske policije uopšte ne kontrolišu.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević potvrđuje da postoji realna opasnost od terorističkih napada na pravoslavne svetinje na Kosmetu i dodaje da su teroristi ohrabreni od prištinske vlasti.

(Alo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *