TADIĆ: Nemam nameru da se vratim u DS

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da jeste za saradnju sa Demokratskom strankom (DS) na čijem je čelu nekada bio, ali da nema nameru da se u tu stranku vraća.

„Uopšte nije tema moj povratak u Demokratsku stranku, to nije moja namera, stvarno nije moja namera“, rekao je Tadić za N1 povodom izjave lidera demokrata Dragana Šutanovca da je DS „kuća“ Borisa Tadića „bez obzira što on nije trenutno u njoj“.

On je kazao da je pozitivno to što prvi put neko iz DS-a u poslednjih nekoliko godina nije dao neprijateljsku izjavu o njemu.

Tadić je rekao da s DS svakako nastavlja razgovore o objedinjavanju opozicije, ali ne na temu njegovog povratka u DS.

Prema njegovim rečima, sada nije najvažnije ojačati pojedinačne partije već stvoriti jaku opoziciju koja može da pobedi „opasnu vlast“ Aleksandra Vučića.

„Treba formirati blok srodnih stranaka. Ne radi se o našim narcizmima i našim egoima već gradjanima treba da ponudimo sebe, svoje iskustvo. Moja kuća su sve političke stranke koje se zalažu za gradjansko društvo, za evropsku Srbiju i poštovanje ljudskih prava“, kazao je Tadić.

Dragan Šutanovac govoreći o unutrašnjim pitanjima DS-a za Nedeljnik, rekao je da smatra da je odlazak Tadića iz DS bio loš i za stranku i za Srbiju i  da je spreman da razgovara sa svima koji imaju duboke korene u DS, i da je ta stranka Tadićeva kuća, „bez obzira na to što on nije u njoj trenutno“.

Izvor: Beta
Foto: Printskrin TV N1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *