TITO JE OVE TAJNE DO SMRTI ČUVAO POD KATANCEM: Kada su otvorili torbicu od zmijske kože, našli su UMRLICU i sliku 1 žene

Mnogo legendi je vezano za život i smrt Josipa Broza Tita, a ovo je jedna od njih.

Lični lekar dr Aleksandar Matunović je jedan od ljudi iz okruženja Josipa Broza, koji je posumnjao i kasnije tvrdio da ima dokaze da Tito nije osoba za koju se predstavljao.

On je maršala lečio od 1975. do 1979, odnosno gotovo do smrti, a jedna stvar mu je uvek zapadala za oko.

Tito je imao malu akt-torbicu, čini mi se od zmijske kože. Uvek ju je nosio sa sobom. Sadržaj torbice, pored ključa, bio je osiguran i malim katancem. U dva navrata – ulazeći u njegove prostorije, zatekao sam ga da pretura po torbici. Oba puta je leđima bio okrenut vratima, a torbica mu je bila u krilu. Kada bih ušao, torbicu je brzo zatvarao. Delovao je kao čovek koji je uhvaćen u nedozvoljenoj radnji. Po tome sam znao da se u torbici nalaze neke za njega značajne stvari“, pričao je Matunović.

Tek nakon smrti Josipa Broza Tita 4. maja 1980. godine, doktor se setio da proveri šta se nalazilo u torbici koja ga je toliko kopkala:

„Posle njegove smrti raspitivao sam se kod članova komisije za sređivanje Titove ostavštine šta su pronašli u toj torbici. Jedan od članova komisije, Zvonko Kostić, rekao mi je da, pored zlatnog nakita, pronašli umrlicu Davorjanke – Zdenke Paunović, od 1. maja 1945. godine, izvod iz matične knjige venčanih sa Jovankom Budisavljević, 1952. godine, sliku Pelagije Belousove (Titova prva žena)„, otkrio je on, ali i i dodao da to nije bilo sve…

„Tu je bila i kopija izveštaja austrougarskog Ministarstva rata, od jeseni 1915. godine, u kojoj se nalazi spisak austrijskih oficira, podoficira i vojnika koji su poginuli u vreme bitke u Galiciji. U spisku se nalazilo i ime kaplara Josipa Franje Broza.Nađeni izveštaj ide u prilog sumnji, odnosno mišljenju da Tito nije Josip Franjo Broz iz Kumrovca, već da se iza toga imena krije druga osoba“, zaključio je Matunović.

(Mondo/Dnevno.hr)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *