TOTALNI SUDSKI FIJASKO MEŠETARA U IGRAMA NA SREĆU

Totalni fijasko mešetara u Republici Srpskoj – Okružni sud u Banjaluci poništio najsramniji tender u istoriji igara na sreću

Velika pobeda pravde i nedeljnika „Afera“ koja je prva javnosti obelodanila neviđenu mućku u režiji mešetarskog lobija

Klupko se odmotava – posle Ustavnog suda, i Okružni sud u Banjaluci 6. novembra 2020. oborio je kao nezakonitu Uredbu o uslovima za davanje saglasnosti Lutriji Republike Srpske A.D. za osnivanje zajedničkog preduzeća za priređivanje igara na sreću Vlade Republike Srpske, a koja je poslužila kao osnov za organizovanje najsramnijeg tendera u istoriji pravnog regulisanja igara na sreću.

Svi efekti nastali na osnovu ovog dokumenta – to jest organizovanje tendera – tako su postali ništavni i Lutriji Republike Srpske naloženo je da postupi u skladu sa zakonom. Za početak, da poništi sve efekte najsmešnijeg tendera u istoriji moderne ekonomije kada je na tender dodeljen preduzeću koje nije ispunjavalo ni jedan od fantomskih uslova koji su bili predvidjeni, i pre svega odluku o odabiru tzv. najboljeg ponuđača i osnivanje zajedničkog preduzeća „Elektronske video lutrije“ d.o.o. Banja Luka.

Podsećamo čitaoce da je nedeljnik Afera bio prvi koji je javnost u Srbiji, Republici Srpskoj i regionu upoznao sa mahinacijama i mutnim radnjama lokalnih moćnika i delova državnih organa – Ministarstva finansija Republike Srpske, Lutrije Republike Srpske i mešetara predvodjenih lokalnim mešetarom V. Vukovićem i njegovim posilnim Adnanom Š, bliskim koncernu Novomatik.

Ova austrijska firma, inače, ovih dana gubi sudske procese širom Evrope kao na traci – nedavno je izgubio i u Nemačkoj zbog tobožnjeg kršenja prava intelektualne svojine od strane poznatog evropskog priređivača kazinskih igara na sreću.

Ono što je najvažnije jeste što pre pristupiti poništavanju svih pravnih efekata i radnji nastalih nakon skandaloznog tendera koji je, sada je i zvanično potvrđeno, bio skrojen za grupu mešetara. A potom da nadoknadi štetu nanetu legalno licenciranim privatnim priređivačima koji su divljački proterani sa tržišta igara na sreću u Republici Srpskoj još početkom 2019. godine.

Svako dalje poslovanje ovog preduzeća jeste nezakonito i istim se nanosi dalja direktna šteta legalnim priređivačima igara na sreću u Republici Srpskog. S obzirom da je pravno situacija čista kao suza, ostaje da se vidi koliko će vremena proći pre nego što preovlada zdrav razum, kako bi se izbegli dalji pravni sporovi i pokretanje arbitraže pred međunarodnim organima, a prevashodno isplata milionskih odšteta privatnim kompanijama, koje će morati da budu namirene iz džepova poreskih obveznika – talaca mešetarskog lobija kome je neuspešno rukovodio V. Vuković i njegov posilni Adnan Š. Policije regiona su stegle obruč oko ove prevarantske grupe i pitanje je dana kada će usledeti hapšenja istih.

M. Divac/Foto: printskrin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *