NIKOLA Mršić se nije javljao Goranu, iako su se poznavali, a u poslednje vreme ga je čudno gledao.

Ovo je u podgoričkom Višem sudu tvrdio Vaso Tomović, zet ubijenog fudbalera Gorana Lenca. Svedok je objasnio da je sve to saznao posle ubistva i to od svoje tašte Vesne Lenac, koja će se kao svedok pojaviti u oktobru.

Prvi dan suđenja za zločin počinjen 16. septembra prošle godine na terenu fudbalskog kluba Bokelj u Kotoru, na kom je Lenc trenirao, protekao je u znaku ispitivanja o fizičkom izgledu optuženog Mršića. Na pitanje advokata odbrane, Tomović je kazao da poznaje Mršića oko 15 godina, da ga zna iz mesare gde je radio kao mesar. Opisao ga je kao gojazanu, krupniju osobu malo nižu od njega, dodajući da je on visok metar i 88 centimetara. Advokat objašnjava zbog čega je za odbranu bitno da svedoci opišu njihovog klijenta.

– Optuženi je čovek izuzetno upadljive građe. U nekoliko navrata to smo govorili i tokom istrage. Reč je o čoveku koji je izuzetno gojazan, težak između 130 i 140 kilograma i, adekvatno tome, veoma slabog pokreta, što apsolutno ne odgovara opisu – kazao je za „Novosti“ Dragoslav Ognjanović, advokat optuženog Mršića.

Odbrana tvrdi da Mršić nije počinio ubistvo niti je s tim zločinom povezan. Predložila je da se kao svedoci saslušaju dečaci od 13 i 14 godina koji imaju saznanja o kretanju Mršića na dan ubistva Lenca. Tome se usprotivila tužiteljka Tatjana Begović.

Veće sudije Vesne Moštrokol o ovom predlogu odlučiće tokom postupka. Advokati odbrane, koji poseduju pisane izjave dečaka, za sada ne otkrivaju šta su oni ispričali, ali objašnjavaju zašto baš traže njihovo saslušanje.

– Maloletna lica nemaju apsolutno nikakav interes da govore neistinu u pogledu činjenica koje su neposredno opažala – smatra Tomović.

SVEDOČENjE MALOLETNIKA

ODBRANA smatra da će momci koje oni predlažu izneti relevantne podatke za sud. U vreme izvršenja krivičnog dela ta maloletna lica imaju neposredna saznanja gde se optuženi nalazio, odnosno da se nije nalazio na mestu gde je krivično delo izvršeno, dodao je advokat Ognjanović.

Novosti