Preselio se na večni istok: UMRO PRVI MASON SRBIJE I JUGOSLAVIJE!

Zoran Nenezić prvi mason Jugoslavije preminuo je danas posle duge i teške bolesti, ekskluzivno saznaje Afera od izvora bliskih masonima. Nenezić je imao bolest krvnih sudova i nekoliko zadnjih meseci bio je u bolnici gde je dobio i koronu, koja ga je na kraju i dokrajčila. Nenezić je autor kapitalne knjige o svetskoj, srpskoj i jugoslovenskoj istoriji masona, koju je napisao pre skoro 30 godina. Tu je otkriveno da su mnogi jugoslovenski vladari takođe bili masoni.

Nenezić je pre nekoliko meseci dogovarao jedan od poslednjih velikih intervjua, ali nažalost do njega nije došlo pošto je morao u bolnicu. Planirao je da napiše i još nekoliko stranica o masonima, ali ga je smrt sprečila.

Zoran D. Nenezić je srpski književnik, publicista, istoriograf i novinar. Rođen je 16. decembra 1952. godine u Beogradu. Završio je Filološki fakultet u Beogradu — grupu za srpskohrvatski jezik i jugoslovensku književnost. Pisao je prozu i poeziju i bavio se novinarstvom.

Autor je više najobuhvatnijih i najdokumentovanijih knjiga na srpskom jeziku vezanih za slobodno zidarstvo.

Postoje tvrdnje da je Nenezić zaslužan za ponovno uspostavljanje masonskog reda na prostorima bivše Jugoslavije. To bi mogao biti razlog zašto je 1990. godine izabran za Velikog majstora Velike lože Jugoslavije, prvog nakon što je loža „probuđena“, tj. reaktivirana nakon „uspavljivanja“ (gašenja) 1940. godine.

G:Katić / Afera

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *