ВЕЛИЧАНСТВЕНА ВОЈНА ПАРАДА У МОСКВИ: Овако се обележава Дан победе (видео)

 

 

У Москви се одржава војна парада поводом Дана победе над фашизмом. Како је раније најављено, у паради на Црвеном тргу учествовује више од 13 хиљада војника и 132 јединице технике, као и 74 авиона и хеликоптера.

Сергеју Шојгу са војницима (Фото: Јутјуб)

Ове године пешадијску колону чини 35 парадних чета, састављених од официра, наредника и војника формација и војних јединица, студената и кадета војних школа, ученика војних школа, кадетских корпуса и припадника руског покрета „Млада армија“, као и представници других безбедносних агенција.

По традицији на челу колоне ће се наћи легендарни тенк Т-34-85 којег ће пратити борбена возила — четири лТигра-М“, три „Тигра-М“, три „Корнета-Д1“ и три „Тајфуна-К 4х4“.

Поред централног дела свечаности, у 30 московских паркова, а такође и на трговима и улицама руске престонице, биће одржане бројне манифестације: концерти, изложбе, радионице. На сценама ће наступити плесачи, музичари и глумци.

У биоскопима под отвореним небом биће емитовани и ратни филмови, а традиционално ће радити и пољске кухиње. Улаз у војне музеје ће за све заинтересоване бити слободан.

 

Pravda.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *