Vulinu se drma fotelja u Vladi!

Kako “Alo!“ saznaje nakon afere oko porekla 205.000 evra za kupovinu njegovog stana koju je pokrenuo jedan portal ostanak ministra odbrane Aleksandra Vulina u Vladi pod velikim je znakom pitanja!

Foto: www.mc.rs

Prema rečima našeg izvora iz Vlade pojedini ministri su veoma ogorčeni i spremni da premijerki Ani Brnabić predlože da Vulina smeni sa čela ministarstva odbrane jer smatraju da njegova afera i način na koji se pravdao posle ozbiljno narušava kako ugled same Vlade Srbije tako i ostalih ministara.

– Nekolicina ministara uverena je da je ovo nešto preko čega se ne može i ne sme preći i smatraju da Vulin mora da preuzme maksimalnu odgovornost. Pritisak javnosti postaje nepodnošljiv i sa njega se prenosi na celu Vladu. Ti ministri smatraju da bi sa njegove srtrane bilo najbolje da sam podnese ostavku što pre, a ne da čeka da bude smenjen – kaže naš izvor. On dodaje da u Nemanjinoj 11 ima i onih ministara koji smatraju da je ovde reč o organizovanoj hajki protiv Vulina i da sve treba samo izignorisati.

Sa druge strane, politički analitičar Saša Borojević za “Alo!“ navodi da protiv Vulina hajku vode isti oni mediji koji su “smenjivali“ i bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića i to samo zato što su i jedan i drugi neskriveno naklonjeni Rusiji.

– Pritisak Zapada na Srbiju je ogroman i prilično jak za relativno malu zemlju kao što je Srbija. Doduše, Srbija je mala isključivo u geografskom smislu, ali ne i u geopolitičkom! Svako ko stane uz Rusiju ili pokuša da propagira ruski uticaj u Srbiji doživljava medijski linč i svaki drugi. Srbija do 2020. godine mora biti slomljena, to je plan koji predvodi Hojt Li, ako znamo da je samo u poslednjih pet godina ušlo šest miliona evra za NVO organizacije onda možemo da kažemo da je ovo ništa sta nas tek čeka. Danas je to ministar Vulin, juče je to bio Gašić, sutra će biti Vučić, svakako ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim, a to je da Zapad na svaki način pokušava da spreci dolazak Migova i naoružanja u Srbiji ili da minimalizuje uspeh u naoružavanju Vojske Srbije – navodi analitičar i dodaje:

– Na platnom spisku Zapada su i generali u penziji, vojna lica, sudije, tužioci pa čak i pojedini ljudi koji se već duže vreme finansiraju iz budžeta Srbije. Krajnji cilj je da se kod građana Srbije uništi poverenje ka Vojci Srbije, uništi svaki kontakt sa Republikom Srpskom kao i ekonomska saradnja sa Rusijom.

Izvor: Alo

Foto: Medija Centar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *