ZAJEBAVANCIJE DEJANA ANĐUSA: Znam sve o Vučiću!Dosadno je kad sve znaš,

na primer, kao Vučić!Piše: Dejan Anđus

Da se predstavim. Zovem se Dejan Anđus i penzioner sam. Starci koji su gledali moje blaženopočivše emisije znaju o kome se radi. Ovi mladi, sveže punoletni ne znaju šta je postojalo na izvesnom malom KCN-u do pre tačno dve godine.

Sreli smo se, posle mnogo godina, glavni urednik ovog nedeljnika Gradiša Katić i ja. I, zaključili smo da imamo mnogo sličnosti, uprkos razlikama. Da bismo bili veliki novinari ili političari nedostaje nam u biografiji pravi politički zatvor. Ili bar politički pritvor. Nažost, nismo to doživeli i nismo bili ni u pritvoru, ni u zatvoru, te nema ništa od naših karijera.

Ostaje nam samo penzija (meni) i pomalo nedeljnog i u suštini penzionerskog urednikovanja (njemu). Tako smo došli na ideju, tj. on, da se nešto piskara za Aferu. Ali, pojavio se odmah i drugi problem. Naime, on (Gradiša) i ja imamo problem što znamo SVE. Iz tog problema proizilazi i treći – nikad ništa ozbiljno nismo napisali. A većina nas uvažava i smatra da smo svašta što izrekli, što napisali. Za života.

Međutim, nas dvojica starih drugova, znamo da nismo nikad ništa ozbiljno napisali. Mislim, jesmo! Možda i više, od svih ukupno novinarskih smrtnika zajedno! Ali, ipak, je to jedno veliko NIŠTA. A procentualno, ja sam u još katastrofalnijoj situaciji od Gradiše. On je bar napisao pet odsto od svega što zna i u čemu je sve bio, učestvovao i video, a ja – ni tih pet. Ma kakvi pet, ni jedan posto. Ni jedan jedini posto.

Ono što nas takođe čini sličnima jeste hiljadu laži ispričanih o nama. Što javno, što kuloarski.

Treći čovek najsličniji nama po svemu ovom napisanom je – niko drugi do glavom i bradom – predsednik Republike Srbije. Svaki put kad čujem da natukne, onako između redova, da će jednog dana možda i napisati memoare, ja se zacenem.

On je treći, posle Gradiše i mene, ili da budem objektivan pre Gradiše i mene, koji sve isto zna i koji je, sve isto kao i mi, prećutao u svetu tajni i, isto kao i mi, izrekao možda jedan odsto svega za proteklih TRIDESET godina.

Ne govorim o javnim političkim parametrima – privredni rast, statistike, budžeti, bruto dohoci itd. Govorim o ozbiljnim tajnama. Skrivenim igrama. I, pre svega saznanjima o raznim ljudima i hiljadama događaja. I on, predsednik Vučić, nije jedini od nas trojice u penziji. A, hvala bogu, neće ni biti do tamo neke 2030. A, ko zna, može biti i kasnije.

Da li postoji tajna iz politike, novinarstva i sporta a da je ja ne znam? Ko god išta ozbiljno zna u ovom gradu, zna da je to nemoguće. Zato i moje prognoze imaju težinu. Kad ih iskažem, mali broj relevantnih ljudi ih opovrgava.

Predsednik Vučić zna da mene uveseljavaju TV programi nacionalnih televizija, ali zna i da ne gledam opozicione televizije. Mnogo su male i pravi su „ujed komarca“ i udarac „lopatom na tenk“. Od ta posla nema ništa. Mislim, opozicionog. To je sprdnja za njega. Prava šala i komika.

Još on kako je duhovit, ima taj engleski humor, pa još kad im uzvrati akcijama zvanim „ogledalo“, kad si za nešto onda si protiv, kad si protiv onda si za nešto, a kad si u nečemu učestvovao negativno onda ćeš baš to raditi, ali ovaj put pozitivno. Onda im zavrti svima mozak, ošamuti ih i padaju ničice na dupe. A, ima tu i dodatnih pikanterija i efekata.

Dakle, ne znam ni sam svrhu ove kolumne, ali valjda je zanimljivo.
Smejemo se Gradiša i ja. Ima jedan penzionisani (silom prilika …) udbaš (moj veliki drug …) koji je hapsio drugog bivšeg udbaša (Gradišinog druga …), a koga ja posredno susrećem i ugledavam kad-kad. Pa mi smeni i jedan i drugi. Ovaj što ga hapsio i ovaj što bi uhapšen.

Zna Vučić, neprikosnoveni vladar i šef svih ozbiljnih službi, obojicu. Verujem da je i njemu smešna ta anegdota.
Možda ove kolumne i budu sastavljene od anegdota. Pa Afera je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *