ZATVORENICI U CRNOJ GORI NISU GLASALI ZA DPS: Evo kakvu surovu kaznu trpe! Milova osveta!

Zatvorenici u poluotvorenom odeljenju zatvora u Spužu već više od pola godine nisu videli svoje najmilije, niti mogu da koriste pogodnosti kao što su vikend ili praznici u krugu porodice, uprkos apelima njih i njihovih porodica.

Kako se saznaje, među zatvorenicima u poluotvorenom odeljenju vlada veliko nezadovoljstvo, a za sve krive Upravu, koja nije ispoštovala ni zahtjeve i preporuke koji su im dali iz Instituta za javno zdravlje. Smatraju da se Uprava zatvora zbog promene vlasti obračunava sa njima, te da je koronavirus samo izgovor za mere u zatvoru.

Zatvorenicima je u martu ukinut izlazak zbog koronavirusa i mjera koje su tada uvedene, iako su se mere menjale iz sedmice u sedmicu kod njih je ostalo isto.

Navodno je Uprava u poluotvoreno odjeljenje dovela osobe iz istražnog zatvora, kao i iz zatvorenog dijela i time zauzela kapacitete koji pripadaju ekonomskom odeljenju, te njih dovela u nepovoljan položaj.

Zatvorenici, njih 30-tak i njihove porodice obraćali su se nadležnima, ranije i ombudsmanu, ali nisu dobili nikakav odgovor.

Uprkos zabranama, korona nije zaobišla ni zatvor, pa je i tamo registrovan određen broj obolelih.

(Srbija Danas)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *