ZORANA PADA NA POLEDICI: Škljocnule lisice na rukama još jednom bliskom saradniku ministarke!

Steže se obruč oko Zorane Mihajlović! Dok njeni najbliži saradnici padaju kao kruške zbog korupcije, ona i dalje kao ne zna šta se dešava u njenom resoru, kabinetu i ministarstvu.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, juče je zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj uhapšen državni sekretar i ministarkin najbliži saradnik Miodrag Poledica. Pored njega, slobode su lišeni i Branimir Alimpić, Predrag Ćurčić, vlasnik jedne kompanije Zoran Stanojević i Mirko Međo. A da je Poledica čovek od najvećeg Zoraninog poverenja, pokazuje i činjenica da je njemu poverila da vodi pregovore o dva važna poglavlja u procesu pristupanja Srbije EU.

Podsećamo, ovo je drugo hapšenje Zoraninih bliskih saradnika za manje od mesec dana. Direktor „Infrastruktura železnica Srbije“ Miroljub Jevtić uhapšen je 9. januara zbog mita od 10.000 evra, zbog muljanja u eksproprijaciji zemljišta na trasi pruge koja je pod direktnom upravom Zorane Mihajlović i njenog ministarstva. Pored njega, tada su privedeni i Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz tog grada – Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Nakon hapšenja Poledice, Mihajlovićeva se oglasila saopštenjem i navela da ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

  • Za sada nemam nijedan razlog da poverujem da je državni sekretar ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret – navela je ministarka.
  • Nekadašnji službenih DB Božidar Spasić za Srpski telegraf pita da li je i ko uradio proveru Poledice pre nego što je postavljen na jednu tako odgovornu funkciju.
  • Hapšenjem državnog sekretara država šalje jasnu poruku da želi da se obračuna sa korupcijom i da niko, ali baš niko nije nedodirljiv i zaštićem položajem na kome se nalazi. U ovom trenutku ja ne vidim direktnu umešanost Zorane Mihajlović, ali je ona kao ministar morala u najmanju ruku da blagovremeno uoči da li je taj čovek sposoban da bude na mestu na kome je bio – rekao je Spasić.
  • Nakon hapšenja Jevtića, kako je Srpski telegraf već pisao, on je isprva sve priznao, pa čak i koliko novca je nosio ministarki i njenom mužu, a onda mu je preneta poruka šta da radi i okrenuo je ploču, pa je negirao krivicu. Upitana za hapšenje saradnika, Zorana je samo rekla da je „razočarana“ njegovim ponašanjem.
  • Advokat Svetozar Vujačić, koji je upoznat sa celim slučajem, nije iznenađen hapšenjem bliskog Zoraninog saradnika i veruje da će biti novih privođenja.
  • Hapšenjem Poledice i ministarka se našla u nezavidnom položaju, što opet ne mora, a implicira i njenu krivicu. U svakom slučaju, istraga će pokazati šta se sve tu dešavalo. Verujem da će se hapšenja nastaviti, neće se na ovome završiti – zaključuje Vujačić.
  • Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *